Şeftali Reçeli
-
Benzer Konular
-
Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli
1 kg şeftali 750 gr toz şeker Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı bütün Antep fıstığı içi Antep fıstıklı şeftali reçeli: Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde kesin. Şeftalileri tencereye alın. Şekeri ilave edin. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün yüksek ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, şeftaliler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. En son limon suyu, bütün Antep fıstığı içini ve tereyağını ekleyin. Tencereyi ocaktan al, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Seftali Reçeli
MALZEMELER 4 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 1.250 gr yarma şeftali 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kabukları soyduktan sonra tencereye atın. Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın. Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın. Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, ten, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.