Jump to content

Şeftali Reçeli


Olcix
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Kahvaltıya İyilik: Şeftali Reçeli

 

seftali-receli-tarifi-720x450.jpg·

 

Şeftali Reçeli Tarifi

Mevsiminde taze ve sulu meyveleri meyve olarak tüketmek istemeyebilirsiniz bunu bir parça anlayışla karşılayabiliriz. Peki ya reçel? Sanırım kıvamında bir reçele, bir dilim sıcak ekmek yanında hayır diyeniniz yoktur.

 

Şeftali reçeli, meyveye yazılmış bir güzellemedir. Onu, soğuk ve iştah kapatan kış günlerine taşıyacak tatlı bir yatırımdır. Vakit kaybetmeden yapın bizce.

 

MALZEMELER

 

1 kilogram şeftali

800 gram toz şeker

1/2 tatlı kaşığı tereyağı

1/2 tatlı kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu)

KAÇ ADET?

1 BÜYÜK KAVANOZ

 

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA

 

PİŞİRME SÜRESİ

30 DAKİKA

 

Püf noktası:

 

Toz şeker miktarını arzuya göre bire bir ölçüde kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

Pişirme aşamasında erimemesi için sert yapıda şeftaliler kullanmaya özen gösterin. Reçeli çok fazla karıştırmadan pişirin.

 

Daha açık renkte bir reçel hazırlamak için; şeftalilerin çekirdeğe yakın kısımlarını temizleyerek alın.

 

Parlak renkte reçeller hazırlamak için; ocaktan aldığınız reçeli geniş ve cam bir kaba boşaltıp üzerine tülbent örtün. Güneş gören bir yerde uzun bir süre bekletin. Sonrasında kavanozlara aktardığınız reçelleri, serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

 

Şeftali reçeli, kaynama esnasında daha fazla köpüklenir. Bunu önlemenin yolu çok az miktarda tereyağı eklemektir.

 

NASIL YAPILIR?

 

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz şeftalileri iki eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkartın.

Öncelikle dilimlediğiniz şeftalileri minik küpler halinde kesin.

Derin bir tencereye bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpip toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Toz şekerli şeftali karışımı meyvenin kendi suyunu salması için kapağı kapalı tencerede ortalama 2-3 saat bekletin.

Şeftaliler suyunu saldığında reçel tenceresini ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda tahta bir kaşıkla kaynatıp kaynamaya bırakın. Yüzeye çıkan köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla alıp tereyağı ekleyin.

Kısık ateşte pişirme işlemini 2-3 dakika daha sürdürün. Yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, son olarak limon tuzunu katıp kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Reçeli, önceden temizleyip kuruladığınız kavanozlara sıcağı sıcağına doldurup kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek oda sıcaklığında muhafaza edin. Soğuttuktan sonra kahvaltılarınıza tat katması için güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Antep Fıstıklı Şeftali Reçeli

      1 kg şeftali 750 gr toz şeker Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı bütün Antep fıstığı içi   Antep fıstıklı şeftali reçeli: Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde kesin. Şeftalileri tencereye alın. Şekeri ilave edin. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin. Ertesi gün yüksek ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, şeftaliler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. En son limon suyu, bütün Antep fıstığı içini ve tereyağını ekleyin. Tencereyi ocaktan al

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Seftali Reçeli

      MALZEMELER 4 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 1.250 gr yarma şeftali 2 çorba kaşığı limon suyu   HAZIRLANIŞI Bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kabukları soyduktan sonra tencereye atın. Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın. Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın. Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, ten

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...