Jump to content

Çikolata Soslu Muhallebi


Olcix
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cikolata-soslu-muhallebi-tarifi-720x450.jpg

 

Buğday nişastasının kıvam verdiği bir muhallebi hazırlıyor, onu kalıplarda soğutuyoruz. O da yetmezmiş gibi servis tabaklarına alıp kremayla taçlandırdığımız bitter çikolata sosunu üzerlerine gezdiriyoruz. Ne diyorsunuz? Siz de var mısınız?

 

Dondurma da bu lezzete boyun eğdi.

 

MALZEMELER

 

5 su bardağı süt

3/4 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Çikolata sosu için:

 

120 gram bitter çikolata

1/2 su bardağı sıvı krema

1 adet muz

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

 

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 DAKİKA

 

PİŞİRME SÜRESİ

15 DAKİKA

 

Püf noktası:

 

Kıvam alması için tatlıyı soğutacağınız kalıpları suyla durulayıp fazla suyunu akıttıktan sonra kullanın.

 

Nişastayı topaklanmaması için kenara ayırdığınız sütün bir kısmıyla çırpın. Kısık ateşte kaynamakta olan muhallebi karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Aksi takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırladığınız muhallebi topaklanacaktır.

 

Muhallebiniz topaklanırsa soğutmadan blender ya da mikser yardımıyla karıştırıp kıvamını açın.

 

NASIL YAPILIR?

 

Buğday nişastasını bir miktar süt ilavesiyle hızlıca karıştırıp kıvamını açın.

Kalan sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Tencerede kaynamakta olan şekerli süt karışımına nişastalı süt ve vanilya özütünü azar azar ekleyip bir çırpma teli yardımıyla ara vermeden karıştırın.

Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında soğutun.

Çikolata sosu için; kremayı küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata parçalarını katıp kremanın ısısıyla erimesini sağlayın. Karıştırdığınız sosu ocaktan alıp ayrı bir kenarda bekletin.

Buzdolabında soğuyup kıvam alan muhallebileri, kalıplarından ters çevirerek servis tabaklarına çıkartın.

Hazırladığınız çikolata sosu üzerlerine gezdirip muz dilimleriyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Çikolata Soslu Limonlu Muhallebi

      3 adet limonun rendesi ve suyu 2 adet yumurta 5 çorba kaşığı nişasta 15 çorba kaşığı tozşeker 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı hindistancevizi 10 adet bebe bisküvisi 1 çorba kaşığı margarin   Limonla yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabil

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çikolata Soslu Muhallebi

      1 litre + 1 su bardağı süt 3 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı un 50 gram margarin 1 paket vanilya   Çikolata sos: 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı kakao 2 kahve fincanı süt   Süslemek için: Frenk üzümü   Öncelikle muhallebi için bir tencerede süt, tozşeker ve unu çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Margarin ve vanilyayı ekleyi

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...