Patlıcan Reçeli
-
Benzer Konular
-
Patlıcan Reçeli
Akdeniz Bölgesi’nin özellikle de Antalya’nın en meşhur tarifleri arasında yer alan patlıcan reçeli, kış aylarında çıkan küçük patlıcanlardan yapılan lezzetli bir kahvaltılıktır. Patlıcanın isli tadının hissedilmediği ve etli gövdesinin tatlı, yumuşacık bir kıvam aldığı tarif sofralara özgün bir tat katar. Patlıcan Reçeli İçin Gerekli Malzemeler 30 tane patlıcan (mevsimlik, 5-6 santimlik küçük olanlardan seçilmeli) 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı içme suyu 1 adet limonun suyu, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Patlıcan Reçeli
GEREKLİ MALZEME 1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan 8 bardak şeker 3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap. YAPILIŞ Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır. Soyulanlar hemen suya atılır. Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır. Suyu iyice süzülür. Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür. Şekerin ü, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Patlıcan Reçeli
Patlıcan reçeli, Anadolu'da özellikle de Akdeniz Bölgesi ile Iğdır'a ait olan yöresel bir reçeldir. Yapılışı: soyulmuş patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çık, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.