Jump to content

İskoç Bilim İnsanları Erimeyen Dondurmayı Buldu


Melâl

Önerilen Mesajlar

[h=2]Edinburgh ve Dundee üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu keşfedilen protein sayesinde dondurmalar artık erimeyecek.[/h]

Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi. Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi.

[h=4]Daha az yağla üretilecek[/h] Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor. Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak da daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek. Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...