Jump to content

Pirinç Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

pirinc-corbasi-nasil-yapilir_646x340.jpgMutfaklarda yüzlerce tarifte kullanılan pirinç, çorbaların da temel malzemelerinden biridir. Yayla çorbası, ezogelin, tavuk suyu, sebze gibi yüzlerce çorba tarifinde yer alır. Bu besleyici tahıl ile kısa sürede hazırlanabilecek, pratik ve bir o kadar da lezzetli tarifler hazırlanabilir.

Yayla Çorbası

Malzemeler:

 

  • ¾ su bardağı pirinç
  • 1,5 litre et ya da tavuk suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • ½ limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Nasıl yapılır?

 

  1. Orta boy bir tencereye tereyağı ilave edilip eriyinceye kadar ısıtılır. Ardından pirinçler ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.
  2. Et suyu eklendikten sonra pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakılır.
  3. 1 su bardağı yoğurt, 1/2 limon suyu ve 1 yumurta sarısı çırpılıp terbiyesi hazırlanır.
  4. Pirinçler yumuşayınca tuz ve karabiber ilavesini yapılır ve çorbanın altını kapatılır.
  5. Çorba suyundan bir kepçe terbiyeye ilave edilerek ısınması sağlanır.
  6. Terbiye hızlıca karıştırılıp azar azar çorbanın içine ilave edilir.
  7. 1 yemek kaşığı tereyağı küçük bir tavada eritilir ve 1 yemek kaşığı silme kuru nane ilave edilir.
  8. Naneler kokusunu verinceye kadar ısıtılıp, çorbanın içine dökülür.
  9. 10 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Tavuk Suyuna Pirinç Çorbası

Malzemeler:

 

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ¾ su bardağı pirinç
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/3 demet maydanoz

Nasıl yapılır?

 

  1. Soğanlar yemeklik, havuçlar ise küçük küpler şeklinde doğranır.
  2. Zeytinyağı tencereye alınıp önce soğanlar, soğanlar diriliğini kaybettikten sonra havuçlar eklenip 4-5 dakika yüksek ateşte sotelenir.
  3. Ardından tavuk suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  4. Su kaynayınca pirinçler ilave edilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika ağır ateşte pişirilir.
  5. 1 silme yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, ½ limon suyu ve 3 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye hazırlanır.
  6. Çorba suyundan bir kepçe terbiyeye ilave edilerek ısınması sağlanır.
  7. Terbiye hızlıca karıştırılıp azar azar çorbanın içine ilave edilir.
  8. Tuz ve baharat ilavesi yapılır ve 10 dakika dinlendirildikten sonra kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...