İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Eylül 3, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 3, 2015 Karadutun faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Ülser gibi mide rahatsızlıklarından kansızlığa, zayıflıktan, halsizlikten enerji verici olmasına kadar birçok yönde faydası bulunmaktadır. Sürekli hazır almak yerine evde kendi imkanlarımızla da karadut pekmezi yapılabilir. Malzemeler 2 kg karadut Su Tülbent Kevgir Tencere Yapılışı Yaklaşık 2 kg karadut kevgir içinde akan su altında iyice yıkanır, temizlenir. Eğer temiz bir şekilde bahçeden toplanmış durumda ise yıkanmasına gerek yoktur. Sonra karadutlar büyükçe bir tencereye koyulur. Üzerini bir parça geçene kadar su doldurulur. Bu şekilde yaklaşık 40 dakika kadar kaynatılır. 40 dakika sonunda karadutlar yumuşamış, suyunu bırakmış olmalıdır. Daha sonra büyükçe başka bir tencerenin ağzına temiz bir tülbent yerleştirilir. Pişirilen karadutlar yavaşça dökülerek bu tülbentten geçirilir. Döküldükten sonra tülbent içindeki dut taneleri de sıkılır, iyice suları akıtılır. Elde edilen suyun altı tekrar açılır. Önerilen pekmezin kendi şekeri ile pişmesidir ancak istenirse 1 kg kadar şeker ilave edilebilir. Kıvamı koyulaşana kadar kaynatılır. Kaşık ile pekmez yukarıdan aşağı akıtıldığında uzuyorsa kıvama geldiği anlaşılır. Ocaktan almadan önce yarım limon suyu sıkılır ve pekmeze ilave edilir. 10 dakika daha karıştırılıp kaynatıldıktan sonra altı kapatılır, soğuması beklenir. Soğuduktan sonra temiz cam kavanozlara doldurulur ve serin, ışık görmeyen yerde saklanır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.