Jump to content

Makarna Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

makarna-corbasi-nasil-yapilir_646x340.jpgArtan makarnaları değerlendirmek ya da makarnayı çok sevenler için farklı ve doyurucu bir tarif hazırlamak için uygun bir çorba çeşidi de makarna çorbasıdır. Ara öğünlerde ya da öğle yemeklerinde tek başına tüketildiğinde tok tutma özelliği ile de avantaj sağlar.

Makarna Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

 

  • 1 su bardağı çiğ makarna (Dilediğiniz formda ve şekilde)
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ
  • Arzu ettiğiniz miktarda pul biber, nane ve tuz

Makarna Çorbası Nasıl Yapılır?

 

  • 1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı orta boy tencereye alın ve eritin.
  • 2 çorba kaşığı unu topaklanma yapmaması için eleyip tereyağın üzerine ekleyin. Ardından kokusu çıkıp rengi dönene dek kavurun.
  • Unun rengi değiştiğinde 1 çorba kaşığı domates salçasını tencereye ilave edin. Kavurmaya devam edin.
  • Salçanın domates kokusu çıktığı zaman damak tadınıza ve zevkinize göre pul biberi de ekleyip karıştırın.
  • Önceden rendelediğiniz 2 adet orta boy domatesi kavrulmuş malzemelerle buluşturun.
  • 1 litre suyu ılıtıp yavaş yavaş, karıştıra karıştıra malzemelerin üzerine dökün. (Unlu, salçalı bir karışım olduğundan su ile buluştuğunda topaklanma yapabilir. Bu nedenle çok hızlı karıştırmanız çok önemlidir)
  • 1 su bardağı çiğ ve dilediğiniz şekildeki makarnayı tencereye ekleyin. (Bu çorba için dilediğiniz şekildeki makarnayı tercih edebilirsiniz. Fakat çocuklarınız için yapıyorsanız hayvan figürlü ya da harfli makarnaları tercih edebilirsiniz. Yıldız makarna ya da burgu makarna en çok tercih edilen ve uyum sağlayan çeşitler arasındadır.) Burada dikkat edilmesi gereken şey yumuşayınca hamur olacak bir malzeme kattığımız için dipe çökmemesini sağlamak. Bunun için sürekli karıştırmak gerekir.
  • Çorbayı ocaktan almadan önce arzu ettiğiniz miktarda tuz ve nane ekleyip bir iki kez daha karıştırın.
  • Sıcak sıcak servis edip tüketin. (Eğer makarna çorbası ertesi gün de tüketilecekse içindeki nişasta nedeniyle daha katı, yoğun bir hale gelebilir. Bunun için ısıtırken bir miktar su takviyesinde bulunmak sorunu çözecektir.)

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...