Jump to content

İrmik Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

Tatlılarda kullanımı yaygın olan irmik çorba olarak da tüketilebilir. Besin değeri yüksek olan irmik, daha çok makarna yapımında, yemekleri koyulaştırmak gerektiğinde kullanılsa da bir buğday türü olduğu için protein zengini besinler listesinin üst sıralarında kendine yer bulur.

Çorbası da tatlıları kadar güzel olan irmik, sindirim açısından da beyaz una göre daha avantajlı durumdadır. İçerdiği B ve E vitaminleri sayesinde çocuk ve yetişkinlerin sağlığı üzerinde de yararlı olan irmiğin sindirimi de kolaydır.

Malzemeler:

 

  • İki avuç irmik
  • İki orta boy domates
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki su bardağı et suyu
  • Üç su bardağı su
  • Bir çay kaşığı nane
  • Tuz ve karabiber

Terbiyesi için gereken malzemeler:

 

  • İki yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı süt

Yapılışı:

 

  • Domatesleri rendeleyin.
  • Bu sırada zeytinyağını bir tencerede kızdırın ve üzerine irmikleri ekleyin. Bu karışımın rengi hafifçe değişene kadar kavurmaya devam edin.
  • Salça ve rendelenmiş domatesleri kavrulmuş karışıma ekleyerek bir ya da iki dakika daha kavurun.
  • Bu karışımın içine et suyu, su, tuz, karabiber de ekleyip çorbanızı kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 ya da 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve sonra altını kapatın.
  • Terbiyesi için de sütü ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Bunu sürekli karıştırarak tencerenin içine yavaş yavaş ekleyin. Nane serpip sevdiğiniz baharatları da eklemeyi unutmayın. Ayrıca çorbanızı sıcak servis edin.

Son derece besleyici olan irmikten yapılan bu çorba, çocukların beslenmesinde de önemli bir yer tutar. Mideyi rahatlatan ve gerekli besinleri fazlasıyla almanızı sağlayan irmik çorbası, pratik ve kolay olmasının yanı sıra aynı zamanda masrafsız malzemeleri sayesinde bütçenizin de dostudur. Hatta mutfakla arası olmayanların bile zorlanmadan yapabileceği bu çorba, aniden gelen misafirler için de çabuk bir çözümdür. Hatta gribal enfeksiyonları atlatmada da çorbanın yeri tartışılmazdır. Vücudun direncini artıran çorbalar, bol baharatla süslendiğinde şifalı özelliği daha da artar.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...