Jump to content

Süt Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Süt Çorbası

 

2015-08-04uyur-2a83aa5342b76b92.jpg&w=1140

 

Süt çorbası için gereken malzemeler şunlardır:

 

1 litre süt ( yaklaşık 5 su bardağı ),

1 su bardağı su,

1 çay bardağı bulgur, pirinç ya da şehriye,

1 çorba kaşığı un,

Yarım çay bardağı sıvı yağ,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay kaşığı karabiber.

Ayrıca tercihe göre bulyon da kullanılabilir.

 

Peki, süt çorbası nasıl yapılır?

 

İlk olarak tencereye sıvıyağ konulmalıdır. Sıvıyağın üzerine 1 çorba kaşığın unun tamamı eklenir.

 

Daha sonra orta ateşte un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu esnada unun kokusu çıkacaktır. Çorbada daha sonra çiğ un tadının ağza gelmemesi için bu işlem uygulanmalıdır.

 

Bu işlemden sonra sütü ve suyu yavaş yavaş ilave etmek gerekir. Bir yandan sıvıları eklerken bir yandan da karıştırmaya devam edilmelidir. Böylelikle topaklanma olmayacaktır.

 

Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilmelidir. Kaynayıncaya kadar karıştırılmasının nedeni ise sütün kesilmesini önlemektir. Kaynayana kadar karıştırılmaz ara ara karıştırılırsa sütün kesilmesi olası bir durumdur. Bunun önüne geçebilmek için sürekli karıştırılmalıdır.

 

Kaynamaya başlayınca pirinç, bulgur ya da şehriye ilave edilmelidir. Bu üçlü dışında kuskus da ilave edilebilir. Şehriye ise yine tel şehriye, arpa şehriye ya da yıldız şehriye olabilmektedir. Bunların hepsi tamamen kişisel tercihe kalmıştır.

 

Bu malzemeler ilave edildikten sonra tuz ve karabiber de eklenmelidir. Bu esnada isteğe göre tavuk ya da et bulyon da eklenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, eğer bulyon eklenecekse tuz oranını biraz azaltmak gerektiğidir. Bulyonlar da içinde tuz barındırdığı için çorbanın tuzlu olması kaçınılmaz olacaktır. Dolayısıyla bulyon ve tuz dengesine dikkat edilmelidir.

 

Bu şekilde yaklaşık 15- 20 dakika kadar ara ara karıştırılarak pişirmeye devam edilir.

Daha sonra ocaktan alınır ve servise hazır hale getirilir. Servise hazır hale getirilirken isteğe göre üzerine yağda pul biber kızdırılarak çorbanın üzerine gezdirilebilinir. Böylelikle daha lezzetli bir çorba sunulmuş olunur.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...