Jump to content

Kesme Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Kesme Çorbası - Oktay Usta

 

2015-06-20uyur-20f08db659b51aa8.jpg&w=1140

 

Malzeme Listesi

 

1 Adet Soğan

1 Su Bardağı Yeşil Mercimek

1 Kase Kesme Makarna (Erişte)

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Tutam Maydanoz

Karabiber

Sıvıyağ

Tuz

Su

 

Hazırlanışı:

 

Kesme çorbası tarifimiz için ilk önce yeşil mercimeği iyice yıkayıp, tencereye alıyoruz.

 

Üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz. 10 dakika kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tarafta soğanları küp küp doğruyoruz. Ayrı bir tencereye biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları ekliyoruz.

 

Kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine salçayı ilave ediyoruz. Kavuruyoruz. Salça da kavrulduktan sonra üzerine biraz sıcak sıcak su ekliyoruz. Kıvamını açıyoruz. Ardından yeşil mercimeğin suyunu süzdürüp, tencereye ekliyoruz.

 

Kesme mantıları da tencereye ilave ediyoruz. Kesme çorbasının kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Tuz ve karabiberini serpiyoruz. Kesme çorbasını pişmeye bırakıyoruz. Pişen kesme çorbasının üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise hazırlıyoruz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...