Jump to content

Buğdaylı Mercimek Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Buğdaylı Mercimek Çorbası

 

2015-07-27uyur-2031114ec1d03365.jpg&w=1140

 

Malzemeler

 

1 su bardağı kırmızı mercimek

6 su bardağı et suyu

1/2 su bardağı aşurelik buğday

2 yemek kaşığı soya yağı

1 tutam safran

tuz

 

1) Buğdaylı Mercimek Çorbasını yapmak için; buğdayı bir gün önceden orta boy bir tencere içerisinde buğdayın üzerini hafif miktarda geçecek su ile ıslatıyoruz. Ertesi gün buğdayın suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.

 

2) Ayrı bir tencerede et suyunu kaynatıyoruz ve kaynayan et suyunun içine safranı ilave ediyoruz. Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlanan bulgurlar ile birlikte kaynayan et suyunun içine ilave ediyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.

 

3) Çorbamız koyulaşınca içine soya yağını ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Buğdaylı Mercimek Çorbamız sıcak sıcak servise hazır.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...