Renan Oluşturma zamanı: Ekim 14, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 14, 2015 Hamsili Pilav Malzemeler 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış) 1 su bardağı pirinç 1 kuru soğan Çam fıstığı Kuş üzümü Karabiber Tuz Sıvıyağ Maydanoz (isteğe bağlı) Hamsili Pilav Tarifi'nin Yapılışı Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım. Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım. Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsi kapatalım. Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirelim. Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir. Yanında yeşillikle güzel gider… Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zebercet Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2015 en sevdiğim şeylerden biridir iyi yapan birinden yedinmi iş tamamdır 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2015 bir de benim yaptığım tarif var deneyin çok güzel olur hamsi ayıklanır tuzlu suda bir gece dolapta bekletiyorum,sonra normal pilav yaparım biraz tane tane olacak dinlenir ,içine dere otu (kıyılmış)yeşil soğan kara biber ve isdediğiniz baharatlar eklenir tavaya dizerken bir yüzünü tuzlu ve kekikli una batırırım dizerim içe gelecek yer una bulanmaz pilavı yayarım tekrar dışa gelecek yer una bulanır dizilir ocakta pişer döndürülür üst tarafıda kızarir servis tabağına alınır dilimlenir çok beğenirsiniz deneyin.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
berresu Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2015 El becerisi istenen yemeklerde çok becerikli değilim ama bunu yapıcam mecbur çünkü yapacak tanıdığım yok. Bir kere yemiştim, hatta pilav susuz balığın içinde nasıl pişiyor diye düşünmüştüm, demekki önceden pişiriliyormuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.