Jump to content

Soğuk Pancar Çorbası


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Sunumuyla iştah açan, lezzetli, serinletici ve çok vitaminli bir yaz çorbası olarak kırmızı pancar çorbası idealdir. Hazırlama süresi ise yaklaşık 30 dakikadır.

 

 

Ekşi kremalı pancar çorbası için malzemeler:

 

 

8 adet orta boy kırmızı pancar

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yeme kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı labne peyniri

Tuz, karabiber

Süslemek için dereotu

 

Nasıl yapılır?

 

 

Kırmızı pancarların kabuklarını fırçalayıp yıkayın.

Pancarların 3-4 parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal kullanın.

Pancarları soğuması için sudan çıkarıp kenara alın. Soğuduklarında kabuklarını soyun.

4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip bir mutfak robotu ya da blendır yardımıyla çekin.

Püreden biraz daha sıvı olacak şekilde azar azar su ekleyin.

Tüm pancarlar krema dokusu kazanıp pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.

2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı labne peynirini iyice çırpın.

Pancar çorbalarını kaselere bölüştürün.

Her bir kaseye bir yemek kaşığı krema ekledikten sonra isteğe göre dereotu yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

 

 

Slav usulü soğuk kırmızı pancar çorbası:

 

 

8 adet orta boy kırmızı pancar

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 litre ayran

4 yumurta

1 adet büyük boy salatalık

1/4 su bardağı kıyılmış taze soğan

1 demet kıyılmış dereotu

Tuz, karabiber

 

Nasıl yapılır?

 

 

4 adet yumurtayı haşlayıp, soğuması için kenara alın.

Pancarların 3-4 parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal kullanın.

Pancarları soğuması için sudan çıkarıp kenara alın. Soğuduklarında kabuklarını soyun.

4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip bir mutfak robotu ya da blendır yardımıyla çekin.

Karışım püre haline gelince, 1 litre ayranı ilave ederek, pürüzsüz bir kıvan akıncaya kadar karıştırın. Daha sonra çorbayı servis tenceresine alın.

4 adet yumurtayı iri parçalar halinde doğrayın.

Yeşil soğanı, salatalığı ve dereotunu ince ince kıyın.

Yeşil soğan ve salatalığı çorbaya ilave edip karıştırın.

Pancar çorbalarını kaselere bölüştürün.

Her bir kasenin üzerine haşlanmış yumurta ve dereotu ekleyerek servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...