Jump to content

Ananas Konservesi


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Tropikal bir meyve olan ananas, Türkiye'de de sıklıkla tüketilen bir meyve haline gelmiştir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezleri arasına giren ananas, taze olarak tüketildiği gibi konserve olarak tüketilebilir. Marketlerde sıklıkla konserve şeklinde dilimlenmiş ananasa rastlanabilir.

 

 

Ananas konservesinin yapımı oldukça kolaydır. Mevsiminde taze olarak alınan ananasların konserve yapılarak yıl boyu tüketilmesi mümkündür.

 

 

Malzemeler

 

 

1 adet normal boy ananas

100 gram şeker

Çay kaşığının ucu kadar sitrik asit (bulunamıyorsa, eklenmeden de yapılabilir)

 

Hazırlanışı: Ananas uygun şekilde soyulur ve küçük küçük dilimlenir. Ananasın orta kısmındaki sert parçası konserve için kullanılmaz. 100 gram şeker bir su bardağı su ile kaynatılarak şerbet elde edilir. Elde edilen şerbetin ılıklaşması beklenir. Ilık şekildeki şerbet küçük küçük doğranmış ananasların üzerine eklenir. Ananasların şerbeti en yüksek seviyede emmesi beklenir. Ardından elde edilen karışım metal bir kaba koyularak düdüklü tencerenin içerisine yerleştirilir. Bu şekilde en kısık ateşte beş dakika kadar pişirilir. Dikkatle açıldıktan sonra soğuması beklenir. Soğuduktan sonra uygun bir kavanoza aktarılır.

 

 

Tarif esnasında dikkat edilmesi gereken ilk nokta su ve şeker oranıdır. İkiye bir oran ile konserve yapılıyor olsa da ananasın tatlılığına bağlı olarak bu orana azaltılabilir ya da çoğaltılabilir. İkinci önemli nokta ise düdüklü tencerede pişirme aşamasıdır. Bu aşamada uygun bir tabak kullanılması oldukça önemlidir. Bununla birlikte düdüklü tencerenin içerisine su ilave edilmez. Ananasın konserve için uygun kesim şekli yapana bağlıdır. Ancak parçaların çok büyük olması depolama esnasında sorun yaratabilir. Çok küçük olması da düdüklü tencerede pişerken karşılaştığı basınç ile jöle kıvamına gelmesine neden olabilir. Bu nedenle parçalar ne çok ne çok büyük ve ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde ayarlanmalıdır.

 

 

Uygun şekilde yapılan ananas konservesi kullanım şekline göre uzun süre dayanabilme kapasitesine sahiptir. Ananas konservesinin içerisinde bulunan şerbet de konserve dışında ayrıca tüketilebilir. Ananas konservesi buzdolabında ya da doğrudan güneş almayan serin bir yerde uzun süre rahatlıkla saklanabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...