Jump to content

İncir Konservesi


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Kahvaltı sofralarında, tatlılarda, hamur işlerinde kullanılan incirin konservesi incir reçeli yapımıyla oldukça benzerlik gösteren pratik bir lezzettir.

 

 

Malzemeler

 

 

1 kilogram incir (taze)

3 su bardağı toz şeker

Yarım limon (suyu sıkılacak)

1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin

1,5 fincan su

 

Yapılışı: 1 kilogram taze incirin sap kısımları kesilir. Ardından incirler nazikçe, zarar vermeden yıkanır. Sularının süzülmesi için bir süzgece alınır ve bir süre bekletilir.

 

 

Büyük bir tencerenin içine (1 kilogram taze inciri için rahatlıkla almalıdır) sapları kesilen incirler tek sıra şeklinde dizilir ve yan yana gelmelerine, muntazam bir şekilde durmalarına özen gösterilir. Dizilen incirlerin üzerine 3 su bardağı toz şeker ve 1.5 fincan su eklenir. Tencere ocağa alınır ve ateşi kısıp ağır ağır pişmesi sağlanır. İncirlerin dağılmaması, ezilip büzülmemesi için hiçbir şekilde karıştırmaması gerekir.

 

 

Şekerin ve suyun dağılması için karıştırılması yerine büyük tencere iki yanından tutup sallanır. Sağa sola, öne arkaya sallayarak tüm malzemeler hassas bir şekilde karıştırılır.

 

 

İncir kaynamaya çıkınca üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin (tereyağ daha hoş bir tat ve koku katacaktır) ilave edilir. Yağı eklenen konserve harcı, incirler yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edilir. Kaynayan incirlerin üzerine son olarak yarım limonun suyu sıkılır. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır.

 

 

Önceden kaynar suda dezenfekte edilen cam kavanozların içine incir konservesinin harcı kaynar kaynar boşaltılır. Konservelerin iyice tutması için cam kavanozların kapaklarını sıkıca kapatılır. Hava almamasına özen gösterilmelidir. Bunun kontrolü için kapağa vurulabilir. Eğer kapaktan ses çıkmıyorsa konservenin tutacağı anlaşılır. Kapağa vurulduğunda yankılı bir ses geliyorsa kapak açın ve yeniden sıkıca kapatılır.

 

 

Konservenin tutması için son olarak cam kavanozlar karanlık ve serin bir yerde saklanır. Yaklaşık 2 hafta sonra konserve hazır hale gelip tüketilecek kıvama gelecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...