Jump to content

Karanfil Şurubu Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Anavatanı Endonezya olan karanfil Türkiye'de yetişmeyen bitkiler arasında yer alsa da Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Siyah renkli ve aromatik kokulu bir bitki olan karanfil genel olarak yemeklerde ve tatlılarda baharat olarak kullanılır. Baskın bir kokuya sahiptir. Karanfil şurup yapımında da kullanılır. Hoş kokulu bir bitki olan karanfilden yapılan şurubun tadı bazı kişilere ağır gelebilir.

 

 

Malzemeler

 

 

5 adet kuru karanfil

1 çorba kaşığı limon tuzu

1 su bardağı şeker

1 litre su

 

Hazırlanışı

 

 

5 adet karanfil 1 çay bardağı suda kaynatılır. Bu işlem cezvede yapılabilir. Kaynama süresi ortalama 8 dakika kadardır. Karışım kaynadıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

1 bardak dolusu suya 1 çorba kaşığı limon tuzu eritilir.

Oda sıcaklığında soğuyan karanfil karışımı bir tülbent yardımı ile süzülerek 1 litre suyun içine eklenir. Üzerine erimiş şeker ve limon tuzu ilave edilir. 1 çay kaşığının yarısı kadar renklendirici katılan karışım buzdolabına kaldırılır.

Şurup soğuk olarak servis edilir.

 

Püf nokta

 

 

Karanfil şurubu yapımında kullanılan karanfillerin doğal ve kaliteli olması gerekir. Karanfilin kalitesini anlamanın yolu ise oldukça basittir. Bunun için karanfil tohumları suya atılır. Eğer karanfil suyun üstünde ya da dibinde duruyorsa kalitelidir. Suya yatay bir biçimde duruyorsa kullanılması tavsiye edilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...