Jump to content

Elma Konservesi


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Konserveler meyve ve sebzelerin saklanması için en ideal yollardan birisidir. Çeşitli meyve ve sebzelerden konserve yapılarak mevsimi olmasa da tüketilmesi mümkündür. Elma konservesi de mutfakta sıkça yapılıp tüketilen bir konserve çeşididir.

 

 

Malzemeler

 

 

İri büyüklükte elma

250 gr şeker

2 litre su

Yarım limon

 

Yapılışı:

 

 

Seçilecek meyvelerin hastalıksız, sert meyveler olması gereklidir. Önce temiz bir şekilde yıkanan elmaların kabuğu soyulur. Soyulan elmalar küp küp kesilir, varsa çekirdekleri çıkarılır. Bu işlem sırasında soyulan elmalar hava ile temas ettiği anda kararmaya başlayabilir. Bunun önlenmesi için soyulan elmalar tuzlu suda bekletilebilir. Tamamı soyulan elmalar bol su ile yıkanır. Süzülerek bir kenara bırakılır. Bu sırada derin bir tencereye 2 litre kadar su boşaltılır. Üzerine elmalar ve 250 gr şeker ilave edilir. Şeker oranı isteğe göre değişebilir. Hazırlanan bu karışım şeker eritilinceye kadar orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayan suya limon suyu da ilave edilir. Elmaların rengi değişmeye başladığında kavanozlara doldurulur. Daha önce kaynar suda 10 dakika kadar kaynatılıp temizlenmiş kavonozların içi temiz bir havlu ile silinir. Elma konservesi kavanozlara doldurulur. Ancak ağzını kapatmadan 2-3 parmak boşluk bırakılmalıdır. Ağzı sıkıca kapatılıp ters çevirip güneşte bekletilir. 1 gece bu şekilde bekletilip tüketilmeye hazır hale gelir.

 

 

Elma konservesi lezzetinin yanında birçok olumlu etkiyi de bünyesinde barındırır. Düzenli elma suyu tüketiminde kanın temizlenmesi, toksinlerin atılması, cilt güzelleşmesi, bağırsakların çalışması gibi birçok faydası vardır. Ayrıca rahatlama hissi, düzenli bir uyku için de faydalıdır. Bunların yanında dişlerin temizlenmesi, migrenin önlenmesi, kalp ve damar sağlığının önlenmesi gibi birçok olumlu yanı vardır. Ayrıca yapılan elma konservesi arzu edilirse tatlılarda, pastalarda pratik bir şekilde kullanılabilir. Meyve çok sevmeyen çocuklar için de tüketimi kolay, sağlıklı bir konservedir.

 

 

Elma kış boyunca bulunabilecek bir meyvedir. Her mevsim tüketilmesi için elma konservesi yöntemi hem kolay hem de sağlıklı bir yoldur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...