İη¢ιѕєℓ 905,262 Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Lezzeti ve faydaları ile bilinen nar şurubu, vitamin ve mineral deposu bir içecektir. Malzemeler konusunda da kişilere kolaylık sağlayan bu tarif pratik bir şekilde uygulanır. Malzemeler 1 kg narın suyu 1 adet limon suyu 4 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. Bu kaynatma sırasında renk biraz koyulaşmaya başlar. Tam bu sırada limon suyu ile nar suyu da karışıma dahil edilir ve takribi olarak 10 dakika daha kaynatma işlemine devam edilir. Kaynama sırasında karışım üzerinde biraz köpük belirir. Köpük oldukça karışım üstünden bu bölüm alınır. Kaynama bitiminin ardından karışım soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım şişelere konulur ve bu şişeler de güneş geçirmeyen yerde saklanır. Bu sayede dinlenme imkanı bulan şurup tüketime hazır hale gelir. İkram ve Servis: Hazırlanan nar şurubu, bekletildiği şişelerden çıkarılır ve servis sırasında kullanılacak olan bardaklara bir miktar konulur. Şurubun tadının ağırlığına göre şurup özü bardağa konulur ve üzerine de su eklenerek servis edilir. Burada şurup miktarı ve ilave edilen su miktarı, bardağın büyüklüğü ile kişinin damak tadına bağlı olarak değişir. Quote Link to post Share on other sites