Jump to content

Kuzukulağı Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Kuzukulağı Çorbası

 

r93hmyet.jpg

 

Malzemeler

 

1 demet kuzu kulağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

2 adet orta boy patates

4 su bardağı tavuk ya da sebze suyu

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı krema

Tuz ve karabiber

 

Yapılışı

 

Kuzukulağı yapraklarını yıkayıp kuruttuktan sonra şeritler halinde kesin.

Tencereye tereyağını ilave edip ısıtın.

Tereyağı eridiğinde, ince kıyılmış soğanı ekleyin.

Soğanı yaklaşık 20 dakika kadar çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.

Kuzukulağını, patatesleri ve tavuk/sebze suyunu ekleyin.

Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını en kısık ateşe alın ve yaklaşık 15 dakika pişirin.

Patatesler yumuşayınca, bir blender veya mutfak robotu yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin.

Tuz ve karabiber ilavesini yapıp ocağın altını kapatın.

1 yemek kaşığı süzme yoğurt ile 1 yemek kaşığı kremayı çırpın.

Çorba kaselerine birer tatlı kaşığı ilave edip servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...