Jump to content

Düdüklü Tencerede Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?..


Renan

Önerilen Mesajlar

Düdüklü Tencerede Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

 

kywv2oah.jpg

 

Malzemeler:

 

500 gram haşlamalık dana ya da kuzu eti

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yumurta sarısı

Tuz

Karabiber, pul biber

 

Hazırlanışı:

 

500 gram kemikli eti küçük kemik parçaları kalmayıncaya kadar güzelce yıkayın.

Düdüklü tencereyi yüksek ateşte ısıttıktan sonra tereyağını ve yağın yanmaması için bir miktar sıvı yağı ekleyin.

Yıkanıp suyunu süzdüğünüz etleri kızgın tencereye ilave edip her bir yüzünü kızarana kadar mühürleyin.

1,5 litre sıcak suyu etlerin üzerine ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.

Düdüklü tencere kaynamaya başlayıp buharı çıktıktan sonra saatinizi ayarlayın.

30 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buharının tamamen çıkmasını bekleyin.

Yumuşayan etleri kesme tahtasının üzerine alıp kemiklerini ayırın.

Etleri lifler halinde ayırıp tencereye ilave edin.

1 su bardağı yoğurt ile 1 adet yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu çırpıp terbiyesini hazırlayın.

Etleri ayırma esnasında et suyu soğursa, bir taşım kaynatın ve tencerenin altını kapatın.

Sıcak et suyuna, hazırladığınız terbiyeyi sicim gibi akıtın ve hızlıca çırpın.

Tuzunu ve karabiberini ilave edin.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...