Jump to content

Lebeniye Çorbası


Olcix

Önerilen Mesajlar

lebeniye.jpg

Lebeniye Çorbası

 

 

Antep yöresine ait olan lebeniye çorbası Antep’in yuvarlama veya yuvalama adlı yemeğine de çok benziyor. Bu çorbayı denemek isterseniz işte tarifi!

Malzemeler:

1 su bardağı Buğday

1 çay bardağı Nohut

1 Adet Yumurta

1 Çay bardağı Süt

Yarım kg Yoğurt

1 Yemek kaşığı Un

Yarım limon

Hazırlanışı:

Önceden buğday ve nohudu suda ıslatalım. Sonraki gün ıslatılmış buğday ve nohudu yıkayarak bol suda iyice pişirin.

Büyük kasede yoğurt, un ve yumurta ve sütü iyice karıştırın. Yarım limonu içine sıkın. Kaynayan buğdayın suyundan 2 kepçe alarak yoğurt karışımına katın ve çırpın. (İki kepçe katmayıp doğrudan katılırsa çorba kesilir. Buna dikkat edin.)

Yoğurt karışımını kaynayan buğdaya ilave edin. Tuzunu atın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Tavada sıvı yağ ve tereyağı karıştırıp nane ve toz kırmızı biberi kızdırıp, çorbaya koyun.

Çorbayı yazın soğuk, kışın sıcak servis etmeniz tavsiye edilir. Afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...