Jump to content

Meyve Soslu İrmik Helvası


Olcix

Önerilen Mesajlar

meyve-soslu-irmik-tatlisi1-610x250.jpg

 

Malzemeler

Tatlı İçin

 

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 + 1/2 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon

Sosu İçin

 

  • 10 -15 adet vişne
  • 2 dilim limon
  • 2 çay kaşığı nişasta

Yapılışı

Limonun kabuklarını rendeleyin, vanilyayı koymadan limonun kabukları dâhil hepsini kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Pişince vanilya ekleyip karıştırın.

Kek kabına muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın. Vişneler ile limonları tencerede pişirin. Kaynayınca hemen alın ve suyunu iyice süzün. Suya nişasta ekleyin jöle kıvamına getirin. Sosu ılıkken tatlının üzerine dökün. Tatlı soğuyunca kalıptan çıkartın ve yarım saat buzdolabında bekletin.

-Afiyet Olsun-

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...