Jump to content

Portakal Aromalı Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


Olcix

Önerilen Mesajlar

irmik-610x250.jpg

 

Malzemeler

 

  • 1 litre süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 çorba kaşığı irmik
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 paket vanilya

Taban için

 

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 3 kaşık eritilmiş tereyağı

Üzeri için

 

  • 4 kaşık toz şeker
  • 1 adet büyük portakal
  • 2su bardağı portakal suyu
  • 3 kaşık buğday nişastası

Yapılışı

Bisküvileri toz haline getirin erimiş tereyağını ve fındığı bu karışıma ekleyin iyice karıştırın servis edeceğiniz kabın içine karışımı yağlı kâğıt yardımı ile serin tekrar bisküvi sertleşinceye kadar buzdolabına kaldırın.

İrmik, süt ve şekeri ocakta sürekli karıştırarak pişirin. İrmik piştikten sonra bir paket vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.

Dolapta soğumuş olan bisküvilerin kenarına ince dilimlenmiş portakalları dizin daha sonra üzerine irmiği yayın.Portakal suyu, nişasta ve şekeri tencerede koyulaşana kadar karıştırın irmiğin üzerine dökün.

-Afiyet Olsun-

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...