Jump to content

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi


Olcix

Önerilen Mesajlar

Vi%C5%9Fneli-%C4%B0rmik-Tatl%C4%B1s%C4%B1-Tarifi-610x250.jpg

 

 

Vişneli İrmik Tatlısının Malzemeleri:

-Dokuz yemek kaşığı irmik

-Dokuz yemek kaşığı toz şeker

-Beş su bardağı süt

-Bir paket vanilya

-Beş yemek kaşığı Hindistan cevizi

-Üç su bardağı vişne suyu

-Bir paket muzlu puding

Vişneli İrmik Tatlısının Yapılışı:

Tatlıyı hazırlamak için öncelikle pudingi tarife göre hazırlayınız. Daha sonra hazırlanmış olan pudingi bir kek kalıbının içine boşaltınız.

Pudingi soğumaya bırakınız ve daha sonra irmiği bir tencereye boşaltınız. Üzerine sütü ve şekeri ekleyip ocağa alıp pişiriniz.

Kıvamı alan irmiği de kek kalıbındaki pudingin içerisine ekleyiniz. Ayrı bir kabın içerisine vişne suyunu da ekleyiniz.

Bu işlemden sonra tatlının üzerine Hindistan cevizini ekleyiniz. Daha sonra hazırlanmış olan vişne suyunu da irmik tatlısına ekleyiniz.

Tatlının soğuması için üç saat buz dolabında bekletiniz. Soğumuş olan irmik tatlısı daha lezzetli olacaktır.

Soğumuş olan irmik tatlısını buz dolabından çıkartınız. Daha sonra servis tabaklarına alıp servis ediniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...