Jump to content

Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi


Olcix

Önerilen Mesajlar

kaymakl%C4%B1-irmik-tatl%C4%B1s%C4%B1-tarifi-610x250.jpg

 

[h=3]Malzemeler[/h]

  • 1 paket irmik
  • 200 gram kadar tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Dolmalık fıstık (100 gram)
  • 1 paket vanilin
  • Kaymak

[h=3]Hazırlanışı [/h]Derin bir tencereye tereyağını alalım ve eritelim. Eriyen tereyağına fıstıkları ekleyelim ve biraz kavuralım.

Fıstıkları kavurduktan sonra irmiği ilave edelim ve kısık ateşte irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edelim.

Başka bir tencerede süt ve toz şekeri kaynatalım. Kavrulan irmiğe şekerli sıcak sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.

Bir paket vanilini de ekleyip irmik sütü tamamen eminceye kadar arıştırmaya devam edelim.

Ocağın altını kapatalım ve tencerenin ağzına kağıt havlu koyarak kapağını kapatıp 15 daika kadar dinlendirelim.

Sunmak için bir kasenin içine irmik helvasından koyalım ve kaşık yardımı ile iyice bastıralım.

İrmiğin üzerine kaymak koyalım ve üzerine yeniden irmik helvasından koyup kaşıkla bastıralım.

Tatlı tabağına ters çevirerek boşaltalım. Afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...