Jump to content

Kızarmış Muzlu Puding...


Renan

Önerilen Mesajlar

Kızarmış Muzlu Puding

 

2015-12-05uyur-124222b6a1b6e57e6d.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

1 çilekli puding

1 sert muz

3. 5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 avuç fındık

 

Hazirlanisi:

 

Puding ve sütü bir tencerede pişiriyoruz. Fındığı kırıyoruz ama çok ufak olamayacak teflon tavada yağsız fındığı 40-45 saniye dakika kavuruyoruz.

 

Teflon tavaya sıvı yağı alıyoruz yağ ısınınca muzları kesip yağa düşüyoruz. Muz mutlaka sert olmalı yoksa erir 10 saniye tutup ters çeviriyoruz ,üzerine şekeri dolup 10 -15 saniye bekliyoruz.

 

Kaselerin dibine yarım kepçe puding koyuyoruz, tavada bekletmeden muzları pudingin üzerinde koyup fındık serpiyoruz. Üzerine pudingi ilave edip dilediğiniz gibi süsleyin. Ben damla çikolata ve fındığın tozunu kullandım.

 

Alıntı

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...