Jump to content

Evde Trileçe Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Balkanların en meşhur tatlıları arasında yer alan, ancak Güney Amerika’da da meşhur bir tatlıdan ilham alınarak ortaya çıktığı iddia edilen trileçe, orijinalinde üç ayrı süt çeşidi kullanılan, yapılması oldukça zahmetli bir tatlıdır. Tatlının meşhur olması ile birlikte kolaylıkla bulunan malzemelerle yapılabilecek, daha pratik bir tarif de ortaya çıkmış ve tatlı pek evde severek tüketilmeye başlanmıştır.

 

 

Trileçe İçin Gerekli Malzemeler:

 

 

Pandispanyası İçin:

 

 

5 tane yumurta

10 çorba kaşığı toz şeker

1 bardak sıvı yağ

10 çorba kaşığı elenmiş un

5 çorba kaşığı irmik

1 paket toz vanilya

1 paket hamur kabarma tozu

 

Şerbeti İçin:

 

 

5 bardak tam yağlı soğuk süt

5 çorba kaşığı toz şeker

400 ml (2 paket) sıvı krema

2 çorba kaşığı süt tozu

 

Karamel Üst Katmanı İçin:

 

 

5 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

200 ml (1 paket) krema

 

Evde Trileçe Nasıl Yapılır?

 

 

Yumurta ve şeker derin bir karıştırma kabının içerisine alınır. İki malzeme beyazlaşana dek iyice çırpılır. Hazır hale geldiğinde yağ ile bir müddet daha çırpılıp ardından elenmiş un, irmik, hamur kabartma tozu ve toz vanilya ile buluşturulur. Malzemeler yavaşça, alttan üste havalandırılarak (hamurun daha iyi kabarması için) karıştırılır. Homojen hale gelen pandispanya hamuru, dikdörtgen ya da kare bir fırın tepsisine boşaltılır. Önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi gereken pandispanyanın 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirilmesi yeterlidir.

 

 

Pandispanya pişirilirken sütlü şerbet hazırlanır. Bunun için şerbet malzemelerinin tümü mutfak robotu yardımıyla çırpılır. Süt köpürdüğünde şerbet kıvamına gelmiş demektir. Hazır şerbet bir süre buzdolabında bekletilir.

 

 

Diğer tarafta tatlının üzerini kaplayacak karamel hazırlanır. Bunun için toz şeker tavaya alınır. Eriyip kahverengi bir hale gelene kadar pişirilir. Yanmaması ve kıvam bulması için margarin ve sıvı krema ile karıştırıp ocaktan alınır.

 

 

Pişen pandispanyayı fırından aldıktan sonra ılınması için bir kenarda bekletilir. Ilınan pandisyanın üzerine şerbeti daha iyi çekmesi için delikler açılır. Ardından soğuk şerbet kekin üzerine gezdilir. Şerbetini tamamen çekince karamel muazzam ve ince bir tabaka halinde trileçenin üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...