Renan Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2015 Mor Pilav Tarifi Malzemeler Yarım kırmızı lahana 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı kuşüzümü 1 çay bardağı kabuksuz badem 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tuz Mor Pilav Yapılışı Pirinci suda dinlendirin. Lahanayı tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Suyunu süzüp, piyazlık doğrayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Badem ekleyip kavurun. Kuş üzümü ilave edip karıştırın. Lahana ve pirinç ekleyip 2 dakika kavurun. 3 su bardağı lahana suyu ve tavuk suyu ekleyip harlı ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp, ocağın altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın. Pilavı karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 30 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.