Jump to content

Yulaflı Kek


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

Yüksek lif oranına sahip olan yulaf, en besleyici tahıllar arasında yer alır. Genellikle kahvaltılık olarak tüketilen yulaf ezmesi tatlı ve tuzlu keklerde, kurabiyelerde ve diğer çay saati tariflerinde besleyici ve sağlıklı bir tahıl alternatif olarak kullanılabilir.

 

 

Yulaflı çikolatalı kek için malzemeler:

 

 

4 adet yumurta

1 su bardağı yağlı süt

150 gram tereyağı

1 paket vanilya

1 su bardağı kahvaltılık yulaf ezmesi

2 su bardağı buğday unu

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabarta tozu

1 su bardağı damla çikolata

Nasıl yapılır?

 

 

Derin bir çırpma kabında, oda sıcaklığına getirilmiş tereyağı ve toz şeker mikser ile 10 dakika boyunca yüksek hızda çırpılır.

Çırpmaya ara vermeden oda sıcaklığındaki yumurtalar teker teker karışıma ilave edilir.

Yumurta, şeker ve tereyağı pürüzsüz bir kıvam alınca 2 su bardağı elenmiş un eklenir. Unu karışıma yedirdikten sonra süt ilave edilir.

Bu aşamadan sonra kek karışımının sönmemesi için mikser yerine çırpma teli ya da tahta kaşık kullanılır.

Damla çikolata, yulaf ezmesi, vanilya ve kabartma tozu karışıma ilave edilir. 1-2 dakika karıştırıldıktan sonra, kek karışımı dibi yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, ilk 30 dakika kapağını hiç açmadan 45 dakika süreyle pişirilir.

Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

 

Havuçlu yulaflı kek için malzemeler:

 

 

3 adet orta boy yumurta

½ su bardağı un

½ su bardağı yulaf ezmesi

3-4 adet orta boy havuç

1 su bardağı toz şeker

½ su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

 

Nasıl yapılır?

 

 

Derin bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker kar gibi oluncaya kadar 10 dakika süreyle yüksek devirde çırpılır.

Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya ayrı bir kaba alınır ve elekten geçirilir. Daha sonra sıvı yağ ile birlikte karışıma eklenir.

Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuçlar ve yulaf ezmesi eklenir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika süreyle pişirilir.

Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...