Melâl Oluşturma zamanı: Aralık 15, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 15, 2015 Eğer yeni yılı aileniz ve sevdiklerinizle şık ve zarif bir sofrada karşılamak istiyorsanız, Zarafet Uzmanı Gökhan Dumanlı'nın tavsiyelerine kulak verebilirsiniz... Yılbaşı gecesi denilince akla dansözlerden sonra gelen ilk şey; lezzetli yemeklerle dolu kalabalık masalar oluyor. Dost ve akrabalarınızı ağırladığınız bu özel gecelerde ilk aşamada pek önemsemediğiniz sofra düzeni, masaya oturan kişi ve masaya koyulan tabak sayısı arttıkça dikkatinizi çeker. İkram edilecek yiyecekler kadar büyük önem taşıyan masalar için nasıl bir konsept oluşturmak gerektiğini Ünlü Zarafet Uzmanı Gökhan Dumanlı ile konuştuk.. İşte şık ve zarif yılbaşı sofraları için Zarafet Uzmanı Gökhan Dumanlı'dan dekorasyon tavsiyeleri! Bu sene yeni yıl masa konseptlerinde önce çıkan renkler gümüş ve altın sarısı ancak yeşil ve kırmızın da bir klasik olduğunu ve birçok yerde hala kullanıldığını belirtmeden geçmeyelim. Masa konseptinde tek renk ya da birbirine yakın en fazla iki renk birlikte kullanılmalı. Yeşil ile kırmızı, altın sarısı ile siyah ve gümüş ile beyaz en doğru tercihler olacaktır. Yemek takımlarınız gösterişli ise ( taşlı ya da desenli çatal bıçak kadeh v.b.) masa süslemesinde sade ve gösterişten uzak daha mat renk ve desende aksesuar seçilmeli. Sade bir yemek takımı ise seçimiz o zaman daha canlı tonlarda ışıltılı aksesuarlar ile masanızı hareketlendirebilirsiniz. Kişilerin birbirlerini görmelerine engel teşkil edecek boyutta şamdan, çiçek v.b aksesuarlar ise tercih edilmemelidir. Yuvarlak yemek masaları dostluğun, samimiyetin ifadesidir. Bu tarz özel gecelerde tercihiniz yuvarlak masalar olmalıdır. Vereceğiniz davette eşlerin mutlaka karşılıklı oturması gerektiği kuralını unutmadan masa düzeni bir kadın bir erkek şeklinde organize edilmelidir. Yemeğe 15 dakikadan fazla geç kalınacak ise mutlaka davet sahibine telefon ile arayıp bilgi verilmelidir. Davette bir giyim kodu var ise mutlaka ona uygun bir kıyafet seçilmelidir. Davetten önce gönderilecek bir çiçek çok nazik bir davranış olabileceği gibi giderken yakınlık derecesi ve ortama göre de bir hediye seçilerek götürülebilinir. Herkesin yemeği gelmeden ve ev sahibi ‘buyrun’ demeden yemeğe başlanmamalıdır. Çatal bıçak servisi dıştan içe doğru olacak şekilde kullanılmalıdır. Peçete mutlaka kucağa yerleştirilmelidir. Yemek hızınız masadaki kişiler ile aynı düzlemde olmalı ne çok yavaş ne de çok hızlı yiyerek tek kalan olmamalısınız. Davet sahibi ( ev sahibi) masadan kalkmadan, onda önce kalkılmamalıdır. Yemek masasından kalkarken mutlaka davet sahibine yemek için teşekkür edilmelidir. Geceden ayrılırken ilk vedalaşmanız gereken kişinin de ev sahibi olduğunu unutmayınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.