Jump to content

Kadayıf Dolması


Olcix

Önerilen Mesajlar

20-07-2015-17-18-05dolma.jpg

 

Malzemeler 300 g tel kadayıf 2 su bardağı dövülmüş ceviz 3 yumurta Şerbeti için 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Çeyrek limonun suyu Kızartmak için Ayçiçek yağı

 

Hazırlanışı: Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle parçalayıp avucunuzun içinde 15 cmx15 cm’lik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Ayçiçek yağında kızartın ve soğuk şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. Ilık servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...