Jump to content

Pamuk Şeker Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Lezzeti yanında çeşitli renkleri ile çocukluğun en sevilen şekerlerinden pamuk şekeri, bükülmüş şekerin forma sokulmuş halidir. Şeker, tatlandırıcı ve gıda boyası ile elde edilen pamuk şekerinin yapımında özel bir makine kullanılır. İçerisine makinenin başlık kısmından ayrı ayrı dökülen toz şeker ve gıda boyası, makine sıcaklığı ile küçük deliklerden ip şeklinde atılır. Çubuk yardımı ile toplanan bu şekerler pamuk şekerin oluşmasını sağlar. Makine ile yapımı oldukça kolay olan pamuk şekerinin ayrıca, makine yardımı olmadan da yapılması mümkündür. Ev üretimi için satılan makinelerin dışında evde pamuk şekeri yapabilmek için kitap, tahta kaşık ve tel karıştırıcı ile oluşturulacak basit bir düzenek yardımıyla hazırlanan karışımdan pamuk şekeri elde etmek mümkündür.

 

 

Makinesiz Pamuk Şekeri Yapımı

 

 

Malzemeler:

 

 

2 buçuk bardak şeker

Bitkisel yağ ya da sebze pişirme spreyi

¾ su bardağı light mısır şurubu

1 buçuk su bardağı su

2-3 damla gıda boyası (isteğe bağlı)

Termometre

 

Ön hazırlık:

 

 

Pamuk şeker kıvamını yakalamak için bir çift eski tel çırpıcıların uçları kesilerek çatal şeklinde açık hale getirilir.

Ağır bir kitap arasına iki adet uçları açıkta kalacak şekilde uzun tahta kaşık yerleştirilerek sıkıştırılır.

Kitap şekerin bulaşmaması için naylon torba ile sarılarak kaşığın uçları tezgahın dışında kalacak şekilde yerleştirilir.

Kaşıkların pamuk helva yapımında kullanılacak uçlarına bitkisel yağ spreyi sıkılır.

 

Yapılışı:

 

 

Orta yüksek ateşte şeker, mısır şurubu ve su derin bir tencerede kaynatılır.

Tencere içine termometre eklenerek sıcaklık 160 dereceye ulaşana kadar karışım ateş üzerinde tutulur.

Karışım sıcaklığını korumak için cam bir kase içerisine alınır.

İsteğe bağlı olarak gıda boyası eklenir.

Uçları kesilmiş tel çırpıcı yardımıyla tahta kaşıklar üzerine karışım serpiştirilir.

Kaşıklar arasında oluşan pamuk şeker çubuk benzeri bir aparata sarılarak yenmeye hazır hale getirilir.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

 

 

Pamuk şekerinin yapımında oldukça sıcak olan karışımın herhangi bir tehlike oluşturmaması açısından çocuklardan uzak tutulmalıdır. Ayrıca karışımın serpiştirilmesi sebebiyle yerlerin kirlenmesi söz konusu olduğu için yere genişçe koruyucu bir örtü örtülmelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...