Jump to content

Bademli Kurabiye


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

Akdeniz iklimine ait olan badem sıklıkla tüketilen bir kuruyemiş türüdür. İçerisinde bol miktarda E vitamini bulundurur ve sağlığa faydalıdır. Birçok tatlı çeşidinde, yemeklerde, pilavlarda ve kurabiyelerde kullanılabilir. Özellikle oldukça lezzetli ve pratik hazırlanışıyla dikkat çeken bademli kurabiye beş çaylarında, kahvaltıda ve misafirlere şık sunumu ile servis edilebilir. Tarifinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.

 

 

Bademli Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler

 

 

250 gram oda sıcaklığında eritilmiş margarin ya da tereyağı

1 adet yumurta akı

1,5 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı un

1 limon kabuğu rendesi

1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı badem tozu

 

Süslemesi İçin

 

 

100 gram bitter çikolata

100 gram sütlü sade çikolata

Hindistan cevizi

File badem

 

Hazırlanışı

 

 

Toz bademin hazırlanması için küçük bir tencere içerisinde bademler hafif renk değiştirene kadar kavrulur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bademlerin yanmamasıdır. Kavrulurken yağ ilave edilmesine gerek yoktur. Bademin içerdiği yağ miktarı kavrulmasında yeterli olacaktır. Hazırlanan bademler soğuduktan sonra hamura eklenme tercihine göre parçalanmalıdır. Blender yardımı ile toz haline getirilmiş badem kurabiyeye daha çok lezzet verecektir.

 

 

Daha sonra oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağı ya da margarin krem kıvamını aldığında un, toz badem, yumurta akı, pudra şekeri, kabartma tozu, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesi karıştırılır. Homojen bir kıvam alana kadar yoğrulmalıdır.

 

 

Hazırlanan hamur isteğe göre şekillendirilebilir. Hamurun kıvamı biraz yumuşak hazırlanarak sıkma torbası ile yıldız uçlu başlık kullanılarak çeşitli şekillerde hazırlanabilir. Kıvamı yoğun tutularak ceviz tanesi büyüklüğünde parçalanarak yuvarlak ya da kare şeklinde hazırlanabilir. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye sırayla dizilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

 

 

Üzeri için bitter ve sütlü sade çikolata benmari usulü eritilir. Eğer çikolatalar çok sert ise bir miktar tereyağı ya da margarin ilavesi yapılabilir. Hazırlanan çikolata sosuna önce bademli kurabiyelerin yarısı batırılır daha sonra isteğe göre hindistan cevizi, file badem gibi çeşitleri ile süslenir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...