Jump to content

Fırında Yumuşacık Kuzu Pirzola...


Renan

Önerilen Mesajlar

Fırında Yumuşacık Kuzu Pirzola

 

firinda_kuzu_pirzola_tarifi_1.jpg

 

Malzemeler:

 

1 kg kuzu pirzola

3 patates

3 yeşil biber

2 domates(kabukları soyulmuş)

2 soğan

Yarım kaşık domates salçası

Yarım kaşık biber salçası

Tuz, karabiber

2 kaşık zeytin yağı

Yarım çay bardağı su

Fırın poşeti ( kenarlarından açın)

 

Hazirlanisi:

 

Patates elma dilimi yapılır. Soğan ve domates yarım ay, biberler halka şeklinde doğranır. Sebzeler salça, zeytin yağı, tuz ve karabiberle harmanlanır. Pirzolalar sebze karışımda alt üst yapılarak sosun ete geçmesi sağlanır. Tepsiye önce sebzeler konulur su eklenir ve üzerine etler dizilir. Ben etlerin pişip pişmediğini daha kolay anlamak için aliminyum folyo yerine fırın poşetini kenarlarından açarak tepsinin üstünü kapattım. Önceden ısıtılmış fan ayarında 200 derecelik fırında etler pişene kadar tutun. Sonra üzerindeki poşeti alın ve fırının üst pişirme ayarını açın ve etlerin kızarmasını sağlayın. İsteğe göre tepsiye köfte de koyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...