Renan Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2015 Fırında Yumuşacık Kuzu Pirzola Malzemeler: 1 kg kuzu pirzola 3 patates 3 yeşil biber 2 domates(kabukları soyulmuş) 2 soğan Yarım kaşık domates salçası Yarım kaşık biber salçası Tuz, karabiber 2 kaşık zeytin yağı Yarım çay bardağı su Fırın poşeti ( kenarlarından açın) Hazirlanisi: Patates elma dilimi yapılır. Soğan ve domates yarım ay, biberler halka şeklinde doğranır. Sebzeler salça, zeytin yağı, tuz ve karabiberle harmanlanır. Pirzolalar sebze karışımda alt üst yapılarak sosun ete geçmesi sağlanır. Tepsiye önce sebzeler konulur su eklenir ve üzerine etler dizilir. Ben etlerin pişip pişmediğini daha kolay anlamak için aliminyum folyo yerine fırın poşetini kenarlarından açarak tepsinin üstünü kapattım. Önceden ısıtılmış fan ayarında 200 derecelik fırında etler pişene kadar tutun. Sonra üzerindeki poşeti alın ve fırının üst pişirme ayarını açın ve etlerin kızarmasını sağlayın. İsteğe göre tepsiye köfte de koyabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.