mormeneksem Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2015 Sebze ve meyveleri yikarken ufak fakat cok pratik bir tarif, Suyun miktarini kendiniz ayarlayin, ben yaklasik 5 litre suya bir limon suyu, bir tatli kasigi karbonat ekleyip karistirip, sert kabuklu meyveleri bu suda 20 dk bekletip, duruluyorum, kuruduktan sonra istediginiz yerde muhafaza edebilirsiniz. Sebzeleri de ayni sekilde bekletip, yikayip, kurutup, havlu kagida sarip bozdolabında muhafaza ediyorum. Yumurtalari da kesinlikle yikamadan kullanmiyorum. Yumusak kabuklu meyveleri incir, kivi gibi kesinlikle bu tarifi uygulamiyorum. 20 dk suda bekletip, yikiyorum. Kuruyunca mutlaka serin bir yerde sakliyorum. Kolay gelsin... Mormeneksemden... Suyun icinde 20 dk bekletip, duruluyorum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
etoile Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 2015 Ben de sirkeli suda bekletirim. Hem yeşillikleri hem diğer sebzelermi. Ama yumurtayı asla yikamam. Çünkü yikadiginizda yumurtanın üzerindeki doğal koruyucu maddeyi öldürürsünüz ve bakteri olusturursunuz küçük mikroplar. Gözünüze temiz gelir ama zehir ziyafeti olur o iş . içinize sinmiyor olabilir anlıyorum ama bilimsel olarak açıklandı lütfen sağlığınızı onemseyin. Sevgiler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2015 yumurtayı mutlaka yıkarım kullanmadan hemen önce ,hatta yıkamadan kullanmak mekruh diyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mormeneksem Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2015 yumurtayı mutlaka yıkarım kullanmadan hemen önce ,hatta yıkamadan kullanmak mekruh diyorlar. Evet, tavuk necaseti bulasma ihtimalinden dolayi mekruh deniyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.