Renan Oluşturma zamanı: Ocak 6, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 6, 2016 Tansiyona ekmek darbesi Düşük tansiyon yani hipotansiyon, ciddi belirtileri olmadığı sürece tehlikeli ve önemli bir problem olarak görülmüyor. Aksine kan basıncının düşük olması, kişi eğer bundan şikayetçi değilse, ortalama yaşam süresini bile uzatabiliyor. Araştırmalar kan basıncı düşük seyredenlerin yüksek tansiyonlulardan daha uzun yaşadığını gösteriyor. Ancak düşük tansiyon, bazen kalp gibi önemli hastalıkların da habercisi olabiliyor. "Büyük 90, küçük 60 değerin altındaysa buna düşük tansiyon deniliyor" diyen uzmanlar, düşük tansiyondan yakınanlara beslenme önerilerinde bulunuyor... SAKIN AÇ KALMAYIN Tansiyon düşüklüğünde sık sık yenilmeli, karbonhidrat içeriği az yiyecekler tüketilmeli. Öğünlerin patates, pirinç, pasta ve ekmek içeriğinin az olmasına dikkat edilmeli. Sebze-meyve ve beyaz et içeren besinlere ağırlık verilmeli. Doktor önerisiyle diyetteki tuz oranı artırılmalı. Bol su içilmeli, sıvı alarak kan hacmi yükseltilmeli. Yan etkisi olmadığı sürece çay-kahve içmek tansiyonun yükselmesine fayda sağlayacaktır. BELİRTİLERİ NELERDİR? Aniden düşen tansiyon; baş dönmesi, konsantrasyon bozukluğu, göz kararması, bulantı, soğuk deri, hızlı soluma, yorgunluk, depresyon, susama, hatta bayılmaya kadar giden bir dizi rahatsızlığa sebep olabilir. HASTALIKLARLA BAĞLANTILAR Vücudun susuz kalması, kalp hastalıkları, kan şeker düşüklüğü, şeker hastalığı, guatr bezinin az-çok çalışması, ishal, ilaç ve yemek alerjileri, idrar söktürücü ilaçlar, parkinson, antidepresanlar, B12 vitamin eksikliği, folat-demir eksikliği ve yetersiz beslenmeye bağlı bozukluklar tansiyonu düşürebiliyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.