İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 7, 2016 Herkes yumurtasını farklı kıvamda sever. Ancak yumurtanın haşlanarak tüketilmesinde en çok tavsiye edilen yumurta sarısının çok katılaşmamış olduğu kayısı kıvamıdır. Yumurta pişirmede bu kıvamın elde edilmesinde ise pişirme süresi önemlidir. Kayısı Kıvamında Yumurta Nasıl Pişirilir? Yumurtanın cezvede pişirilmesi için öncelikle cezveye bir miktar su ve tuz koyulur. Tuz hem yumurtanın çatlamasını önler hem de pişen yumurtanın kabukları bu şekilde daha kolay soyulur. Daha sonra bir kaşık yardımıyla yumurta cezvenin içine oturtulur. Yumurtanın cezveye olabildiğince yumuşak şekilde bırakılmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde kabuktaki çatlaklardan dışarıya kaçan yumurta akı suyun içinde biçimsiz şekilde haşlanır. Bu durum hem görselliği bozar hem de yumurtadan beklenen lezzetin yakalanmamasına neden olur. Yumurta cezveye koyulduktan sonra su seviyesi yumurtanın üzerini kaplamıyorsa cezveye yumurtanın üzerini kaplayacak miktarda su ilave edilir. Cezve ocağa alındıktan sonra ocak yakılarak orta ateşe alınır. Yumurtanın kayısı kıvamında olması için orta ateşte toplam pişme süresi ise 4-6 dakika arasında olmalıdır. 4 dakikalık bir pişirme süresi sonucunda yumurta sarısının kıvamı biraz daha sıvı iken, 6 dakikalık pişirme süresinin ardından yumurtanın beyazı ve sarısının dış kısmı iyi pişmiş ve yumurta sarısının ortası yumuşak olur. Damak zevkine göre bu iki kıvam arasında istenen kıvamın elde edilebilmesi için yumurtanın pişirilmesi süresinde küçük oynamalar yapılabilir. Zamanlayıcılar Nasıl Kullanılır? Pişirilen yumurtada kayısı kıvamının elde edilebilmesi için yumurta şeklindeki zamanlayıcılar da kullanılabilir. Pişirilen yumurtanın yanına koyulan ve pişirilme süresi ile doğru orantılı olarak renk değiştiren bu araçların üzerinde “yumuşak”, “orta” ve “sert” şeklinde ifadeler bulunur. Pişirilme esnasında renk değişimi “orta” yazan bölüme geldiğinde pişirilme işlemi sonlandırılırsa kayısı kıvamında yumurta elde edilebilir. Zamanlayıcıların kalite farkları yumurta kıvamında bazı sapmaların olmasına yol açabilir. Bu yüzden bu tip araçlarla birkaç deneme yapılarak renk değişimi miktarı ile yumurta kıvamı arasındaki ilişki net olarak anlaşılıp istenen kıvamda yumurta elde edilebilir. Pişirilen yumurta soğuk suda 5-6 saniye kadar bekletilip servis edilebilir. Soğuk suda daha uzun süre tutmak yumurtanın lezzetini etkileyeceğinden özellikle kahvaltılık yumurtaların bu şekilde fazla soğutulmamasına özen gösterilmelidir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NURLAN Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 teşekkürler inciselim ,bende yumurtayı bir iki tıkırdadıktan sonra altını kapatıyorum ...sıcak suyun içinde bekletiyorum bekleme süresinde pişmeye devam ediyor , yumuşak bir şekilde pişmiş oluyor ...cezve büyükse bir fincana yumurtayı kırıyorum onuda cezvenin içine koyuyorum ,o da fincanın içinde pişiyor kızım severek yiyor ... sevenler fincanın içine bir miktarda peynir koyabilir öylede pişer ... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 teşekkürler inciselim ,bende yumurtayı bir iki tıkırdadıktan sonra altını kapatıyorum ...sıcak suyun içinde bekletiyorum bekleme süresinde pişmeye devam ediyor , yumuşak bir şekilde pişmiş oluyor ...cezve büyükse bir fincana yumurtayı kırıyorum onuda cezvenin içine koyuyorum ,o da fincanın içinde pişiyor kızım severek yiyor ...sevenler fincanın içine bir miktarda peynir koyabilir öylede pişer ... süpermiş denemek lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İη¢ιѕєℓ Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 teşekkürler inciselim ,bende yumurtayı bir iki tıkırdadıktan sonra altını kapatıyorum ...sıcak suyun içinde bekletiyorum bekleme süresinde pişmeye devam ediyor , yumuşak bir şekilde pişmiş oluyor ...cezve büyükse bir fincana yumurtayı kırıyorum onuda cezvenin içine koyuyorum ,o da fincanın içinde pişiyor kızım severek yiyor ...sevenler fincanın içine bir miktarda peynir koyabilir öylede pişer ... Ben yumurtayı ne rafadan ne de katı yiyebiliyorum,bunu deneyeceğim ablam hiç duymamıştım Sağolasın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
berresu Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Teşekkürler Nurlan güzel bir fikirmiş. Birde kabuğunu soymakla uğraştırmıyormuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NURLAN Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Ben yumurtayı ne rafadan ne de katı yiyebiliyorum,bunu deneyeceğim ablam hiç duymamıştım Sağolasın. dene inciselim , benim uydurduğum bir yöntem ... süpermiş denemek lazım. dene sessiz neherciğim fincanda yumurtanın içine bir miktar beyaz peynir koyup seversen üzerine pul biber serpebilirsin ... Teşekkürler Nurlan güzel bir fikirmiş. Birde kabuğunu soymakla uğraştırmıyormuş. evet berresuyum , çatlak yumurtaların haşlanırken içi dışına çıkıyor bu şekilde sıkıntı yok ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mormeneksem Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Super bir yontemdir. Fincan icinde ben kek bile yapiyorum. cokda saglikli bir yontemdir. Nurlancim ne guzel oldu yazdin. Fincani hafif yaglayin. İsiya dayanikli bir fincan olsun. yumurtalari haslarken catlamamasi icin icine bir kucuk limon tuzu atin. Bende birde yumurta pisirirken kullandigim zamanlayici var. Buda cok ise yariyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Yumurta kaynayınca başlıyorum saymaya 90 a kadar sayınca az pişmiş 120 ye kadar sayınca kayısı, 180 e kadar sayınca tam pişmiş oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NURLAN Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Super bir yontemdir. Fincan icinde ben kek bile yapiyorum. cokda saglikli bir yontemdir. Nurlancim ne guzel oldu yazdin. Fincani hafif yaglayin. İsiya dayanikli bir fincan olsun. yumurtalari haslarken catlamamasi icin icine bir kucuk limon tuzu atin. Bende birde yumurta pisirirken kullandigim zamanlayici var. Buda cok ise yariyor. ben fincanı yağlamıyordum sabah daha pratik oluyordu ama fincanı yağlamak iyi fikir teşekkürler menekşem ... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mormeneksem Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2016 Hatirlasam yapmayi guzel bir yontem... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.