Jump to content

Evde Sucuk Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Kesilen büyükbaş hayvanlardan elde edilen etleri değerlendirmenin ve lezzetlendirmenin bir yolu da sucuk yapmaktır. Günümüzde hazır almak yerine evde güvenilen ve istenen malzemelerden sucuk yapmak yaygınlaşmaya başlamıştır.

 

 

Malzemeler

 

 

6 kg et

200 gram tuz

150 gram kimyon

100 gram karabiber

125 gram tatlı toz biber

125 gram acı toz pulbiber

50 gram yenibahar

25 gram tarçın

2-3 diş sarımsak

Bağırsak veya streç film

Kıyma makinesi veya rondo

 

 

Yapılışı

 

 

Püf Nokta 1: Sucuk yapımında kullanılacak olan etin döş et olması gerekir. Ayrıca etteki yağ oranı 1 kg için, 800 gram et 200 gram yağ şeklinde ayarlanmalıdır. Böylece sucuk sert olmaz ve lezzetli olur.

 

 

Et kıyma makinesinden ince ayarda geçirilir.

Baharatlar ve rendelenmiş olan sarımsaklarla beraber yaklaşık 20 dakika iyice yoğrulur.

Tüm malzemelerin iyice özdeşleşmesi için bir kez daha makineden geçirilir.

Hazırlanan harç fermente olması için ağzı kapalı şekilde 1 gün buzdolabında dinlendirilir.

 

 

Püf Nokta 2: Sucuk harcının baharat oranları ve tadını test etmek için bağırsaklara doldurulmadan önce köfte yapılabilir.

 

 

Yöresel baharatçılarda bulunabilen kurutulmuş bağırsaklar kaynar suya daldırılır. Birkaç dakika içinde açılacaklardır.

Açılan bağırsaklar yeni hazırlanmış kaynar suya tekrar batırılır. İç-dış tüm bağırsak yüzeyinin kaynar suya temas etmesi sağlanır.

Sonra akan su altında özellikle iç kısmı yıkanarak temizlenir.

En son dezenfekte etmek için 1 çay bardağı kadar sirke dökülmüş olan kaynar suda 2 dakika daha bekletilir.

Fermente olan harç, ağzına sucuk doldurma ucu takılan makineye boşaltılır.

Bağırsaklar kıvrılır ve makineden çıkan harç ile doldurur.

 

 

Püf Nokta 3: Sucuk yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta harç doldurulurken bağırsağın içinde hava kalmamasıdır. Yoksa sucuk bozulur. Bu durumu engellemek için iğne batırılıp havası alınabilir. Ya da en az riskli olan parmak boy sucuklar yapılabilir.

 

 

Püf Nokta 4: Kıyma makinesi bulunamadığında mutfak robotundan yararlanılabilir, sucuk doldurma aparatı yerine huni kullanılabilir.

 

 

Doldurulan bağırsakların ağzı sıkı şekilde bağlanır.

Kurutmak için serin bir yere veya buzdolabına asılır. Birkaç hafta sonra kullanılmaya başlanır.

 

 

Püf Nokta 5: Kurutulan sucukların üzerinde küf oluşabilir. 3-4 günde bir sirkeli su ile ıslatılmış bezle temizlenebilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Kara Büyü Hangi Amaçlarla Yapılır?

      -Kara büyü birbirini seven iki insana yaptırılabilir ya da karı kocanın boşanması için de yaptırılmaktadır.   -Bazı kimseler kara büyüyü dil bağlamak amacıyla yaptırmaktadır. Burada kara büyü yapılan kişi yaptıran kişiye karşı suskunlaşması ve onun önünde konuşamaması amaçlanmaktadır.   -Kara büyü yaptırılan diğer bir olay ise erkeğin kudretini bağlamaktır. Bunu da genellikle bir erkeğin gerdeğe girdiğinde erkeklik kudretini kullanamaması ya da eşini aldatan erkeklerin diğer kadınlar

      , Yer: Büyü

    • Soru: Niyet ve Dilek Defteri Nasıl Yazılır?

      Merhaba, niyetlerimizi ve dileklerimizi yazacağımız defter nasıl olmalı, ne tür cümleler yazılmalı, her gün bunu tekrar etmelimiyiz vs vs .. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi !!   Bu konulara yeni merak sarmış biri olarak bunun tüm inceliklerini öğrenmek adına destek almak istiyorum 😊

      , Yer: Sorular

    • Annem kilisede mum yaktı negatif etkisini yaşadık nasıl bozabiliriz

      Bundan yıllar önce küçük bir şehirde yaşıyorduk, mutsuz değildik, iyi kötü yaşayıp gidiyorduk. Annem İstanbul'a gelmeyi çok istiyordu, orada evimiz de vardı, babamı da ikna etmişti ama tayinini Istanbul'a çıkaramıyordu. Birinin tavsiyesiyle adaların birinde bir kilisede mum yakıp İstanbul'a gelmeyi dilemiş. O kilisede mum yakıp dua eden herkesin dileğinin gerçek olduğunu duymuş. İstanbul'a geldik. Ama İstanbul'da hayatımız çok kötü gitti. Etrafımızdaki herkes okul hayatında iş hayatında normal y

      , Yer: Gizli İlim Uygulamaları

    • Mutfağınızda Bile Yetiştirebilirsiniz: İstiridye Mantarı Nasıl Yetiştirilir?..

      Mutfağınızda Bile Yetiştirebilirsiniz: İstiridye Mantarı Nasıl Yetiştirilir? İstiridye mantarı nedir? Bilimsel ismi “Pleurotus ostreatus” olan ve kavak mantarı olarak da bilinen bu lezzetli mantar türü, ilk olarak Almanya’da I. Dünya Savaşı sırasında geçim sağlamak amacıyla ekildi. O tarihten itibaren istiridye mantarına gösterilen ilgi artmış, lezzeti ve görüntüsüyle dünya çapında ticari bir besin olarak kendisini kabul ettirdi. Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir

      , Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı

×
×
  • Yeni Oluştur...