Jump to content

Patates Cipsi Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

Hazır yiyecekler pratik oluşları nedeniyle hayat kurtarıcı özelliğe sahip olsa da yapım aşamalarının görülmemesi onları şüpheli duruma getirir. Öyle ki günümüzde özellikle çocuk ve gençlerin severek tükettiği cipsler içeriğindeki fazla miktarda yağ ve baharat ile sağlıksızdır. Dolayısıyla bunun gibi yiyeceklerin evde yapılması kaçınılmaz olur. Ayrıca evde bulunan malzemelerle çok kısa sürede hazırlanabilecek patates cipsi ile sofraları renklendirmek ve sağlıklı hale getirmek mümkündür.

 

 

Malzemeler:

 

 

3 adet kızartmalık patates

2 su bardağı ayçiçek yağı

Tuz (istenilen miktarda)

Meyve soyacağı

İstenilen baharatlar (nane, karabiber, kırmızı biber gibi)

Tava ve kevgir

 

 

Yapılışı:

 

 

Öncelikle meyve soyacağı ile kızartmalık patatesler soyulur. Ardından soyacak yardımıyla ince ince kıyılır. Patatesler ne kadar ince kıyılırsa o kadar çıtır bir cips elde edilir. Kıyılan patatesler sudan geçirilir ve fazla suları kızartırken temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havlu yardımıyla alınır.

İçine yağ koyulan tava ocağa alınır ve yağın kızması beklenir. Patates cipsleri tavaya atılır ve yüksek ateşte kızartılır. Kısık veya harlı olmayan ateşte kızartılırsa patatesler yeterli derecede gevrek olmayabilir ve yağ çeker. Kızarmaya yakın tuz ve arzu edilen baharatlar atılarak çok bekletmeden kevgir yardımıyla yağı süzülerek alınır. Kağıt havlu serilmiş bir kaba koyularak yağını çekmesi sağlanır.

Buna alternatif olarak bir kaba yarım litre su ve bir miktar tuz koyulur. Kıyılan patatesler suya batırıldıktan sonra kızartılır. Böylelikle sonradan tuz atmaya gerek kalmaz.

Tüm patates cipsleri kızartıldıktan sonra sıcak veya soğuk tüketilebilir. Cipsin tadına tat katmak için yoğurtlu sos ile tüketilmesi de mümkündür. Bunun için bir kase yoğurt yumuşak kıvamlı hale gelene kadar çırpılır. İçerisine kırmızı biber, nane, kekik gibi baharatlar koyulur ve karıştırılır.

Bu sayede hazır olarak satın alınan cipslerden daha az yağlı ve nasıl bir aşamadan geçtiği bilinen patates cipsi hazırlanmış olur. Çocuklar ve yetişkinler tarafından güvenle tüketilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunu pratik olarak mikrodalgada deneyebilirsiniz. Zar gibi olmayacak ölçülerde ince ince dilimlediğiniz patatesleri tuzlayın ve düz bir tabağa üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Fırça yardımıyla yağlayın ama abartmayın. Mikrodalganın en sıcak ayarında bir kaç dakika bekletin. Kontrol edin ve çıtır çıtır olunca alın. Fakat dikkat edin çabucak yanabilir. İnce dilimler olduğu için çok çabuk kömürleşerek yanabilir. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...