Jump to content

Pratik Domates Çorbası


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Kış aylarında yemeklerden önce içilen bir kase çorba oldukça sağlıklı ve lezzetlidir. Domates çorbası hem kolay hazırlanışı hem de lezzeti sayesinde sıkça tercih edilir.

 

 

Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

 

 

5 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

5 su bardağı su

Yarım su bardağı süt (isteğe bağlı)

Tuz

Kaşar rendesi (üzeri için)

 

 

Yapılışı

 

 

5 adet olgun domatesin kabukları soyulur. Domatesler derin dondurucudan çıkarıldıysa sıcak suda bir kaç dakika bekletilir, bu sayede kabuklar daha kolay elle soyulabilir hale gelir. Domatesler rendenin küçük delikli kısmında rendelenir ya da rondodan geçirilir.

2 yemek kaşığı tereyağı derin bir tencerede eritilir. 1 yemek kaşığı un ve ardından 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber tencereye eklenerek biberin kokusu çıkana kadar kavrulur. Soyulmuş ve rendelenmiş domatesler tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. 10-15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir.

Daha sonra 5 su bardağı su ve isteğe göre yarım su bardağı süt eklenir, çorba kıvamını alana kadar karıştırılarak kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Kaynayıp yoğun kıvama gelen çorbanın içindeki domates parçalarını tamamen yok etmek için blender kullanılabilir.

Ocakta kaynamaya devam eden çorba blenderdan geçirilir ve hiç pürüz kalmayana kadar işleme devam edilir. 2 tatlı kaşığı tuz eklenir, biraz karıştırılır ve ocağın altı kapanır. Tuz miktarı isteğe göre ayarlanabilir, domateste bulunan tuz oranı diğer sebzelere oranla daha fazla olduğundan eklenen tuz miktarı istenirse azaltılabilir.

Tencerenin kapağı kapalıyken çorbanın dinlenmesi tatların birbirine karışmasına ve çorbanın daha lezzetli olmasına yardımcı olur. Çorba dinlenirken istenen miktarda kaşar rendenin iri tarafıyla rendelenir. Dinlenen çorba kaselere alınır ve üzerine rendelenen kaşar serpilerek servis yapılır.

Domates çorbasının daha lezzetli olması için mümkün olduğunca olgun, kırmızı rengini almış domatesler kullanılmalıdır. Mevsimine göre ham tabir edilen, sarı ya da tam olgunlaşmamış domatesler kullanılacaksa çorbaya eklenen toz kırmızı biberin miktarı fazlalaştırılabilir, böylece çorba istenen kırmızı renkte olur.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...