Jump to content

Soğuk Sandviç


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Günlük olarak hızlı bir şekilde tüketilebilen ve içerdiği besinler sayesinde sağlıklı bir atıştırmalık olan soğuk sandviç, evde pratik bir şekilde hazırlanabilen yiyeceklerin başında gelir. Öğle molaları başta olmak üzere sabah kahvaltılarında ve bazı durumlarda akşam yemeklerinde bir öğün olarak tüketilmesi de mümkündür.

 

 

Soğuk sandviç yapımında kullanılan malzemeler çeşitlilik gösterebilir. Bu durum elde olan malzemelere göre değişir. Soğuk sandviçte kullanılan besinlerin taze ve iyi yıkanmış olması gerekir. Bunun yanında içerisinde kullanılan malzemelerin farklı olması sandviçin besleyiciliğini ve doyuruculuğunu arttırır. Çocuklar için de beslenme aralarında farklı bir alternatif olabilen sandviçler taze ekmekle yapılmalıdır.

 

 

Soğuk sandviç için gerekli olan malzemeler şunlardır;

 

 

Dilimlenmiş kaşar veya tel peynir

1 veya 2 adet domates

Marul

Sosis veya salam

Maydanoz (isteğe göre)

1 adet salatalık

Sandviç ekmeği

 

 

Hazırlanışı: İlk olarak domatesler ve salatalıklar yıkanır. Domateslerin veya salatalıkların isteğe göre kabukları soyulabilir. Bu aşamadan sonra domates ve salatalıkların ince dilimler halinde kesilmesi gerekir. Ekmeğin boyutuna göre domates veya salatalık sayısı değişebilir.

 

 

Daha sonra marulların yıkanması ve hazırlanması işlemine geçilebilir. Marulların daha kolay bir şekilde kesilmesi ve temzilenmesi için sirkeli suda biraz bekletilmesi uygun olabilir. Sandviç ekmeğinin ortadan ikiye kesilmesinden sonra bu bölüme marullar yerleştirilir. Daha sonra önceden kızartılmış salam veya sosisler dilimlenmiş bir şekilde marulların üzerine yerleştirilir. Salam ve sosislerin yuvarlak bir şekilde kesilmesi sandviç ekmeğine yerleşmesi bakımından kolaylık sağlar. Bu aşamadan sonra kaşar veya isteğe göre tel peynirler sandviç ekmeğinin arasına konulur. Burada isteğe göre maydanoz yaprakları da sosis veya salamların üzerine konulabilir. Besleyici ve lezzetli olması bakımından maydanoz farklı bir tat isteyenlerin tercih edebileceği bir besindir. Sandviç ekmeğinin kapatılmasının ardından soğuk sandviç tüketilmeye hazırdır.

 

 

Soğuk sandviç arasında farklı lezzetler isteyen kişiler ton balığı veya konserve mısır gibi ürünleri de tercih edebilir. Bu durumda her ne kadar farklı bir sandviç türü oluşsa da tüketilecek öğünlere göre bazı eklemeler de yapılarak meyve suyu ile birlikte tüketilebilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...