Jump to content

Kahvaltılık Tuzlu Kadayıf Keki


sessiz nehir

Önerilen Mesajlar

Yarım kilo yaş tel kadayıf

Yarım kangal sucuk

2-3 tane sosis

2 su bardağı süt

2 yumurta

1 su bardağı kaşar rendesi

1 çay bardağı sıvı yağ ya da yarım bardak sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı tereyağı

YAPIMI

Tel kadayıf iyice didiklenir derin bir kaba aktarılır.

Sucuk ve sosis ince ince dilinerek kadayıfa eklenir karıştırılır.

Süt yumurta yağ ve kaşar rendesinin yarısı çırpılır kadayıflı karışıma eklenir.

Bütün malzeme karıştırılır.

Uygun büyüklükte kek kalıbı yağlanır kadayıflı harç kalıba yerleştirilir.

Üzerine kalan kaşar rendesi serpilir.

Kek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Dilimlenir sıcak servis edilir ya da ufak kek kalıplarınız varsa porsiyonluk ta yapılır çok lezzetli oluyor.

 

1286542942_400.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...