Jump to content

İltihap ve Bitkisel Çareler...


Renan

Önerilen Mesajlar

İltihap ve Bitkisel Çareler

 

Yeşillik: Ispanak, lahana Brüksel lahanası ve diğer koyu renk yapraklı sebzelerde bol miktarda magnezyum ve fitokimyasallar (kanser riskini azaltan maddeler) bulunur.

 

Yaban mersini: Antioksidan bakımından zengin tüm meyveler iyi bir seçimdir. Ancak yapılan araştırmalara göre bu küçük ama güçlü meyvenin içindeki bazı kimyasallar iltihaplanmaya neden olan hücreleri yeniden aktif hale getirebiliyor.

 

Somon: Araştırmacılar, Omega-3 bakımından zengin yağlı balıkları, akyuvarların gereksiz hareketini engellediğini açıkladı.

 

Keten tohumu: Omega-3 bakımından zengindir.

 

Bakliyat: Mercimek ve fasulye iyi birer protein kaynağıdır. Ayrıca kan şekerini düzenlemeye yardım ederek iltihaplanmayı kontrol altında tutar.

 

Zerdeçal: Çalışmalar, bu lezzetli baharatın iltihap ve kanserle savaştığını gösteriyor.

 

Ekinezya: Genel anlamda bağışıklık sistemini güçlendirici, soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyucu, iyileşmeyi hızlandırıcıdır.

 

Ginseng'in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı artırır.

 

Isırgan Otu: Vitaminler (özellikle beta- karoten, pantotenik asit ve vitamin B 2 gibi) açısından zengin olup, yüksek miktarda klorofil taşır. Eskiden beri sözü edilen kan yapıcı özelliğin bu vitaminler ve klorofilden ileri geldiği düşünülebilir. (Ispanak da klorofil açısından zengindir) Taşıdığı Folik asit, B Kompleks vitaminleri içinde yer alan ve gerçek anlamda vitamin olan bir maddedir ve özellikle cilt sorunlarında (antidermatik faktör) etkili olmaktadır. Bitkinin Avrupa'da geniş çapta antiallerjik olarak cilt hastalıkları ve astımda kullanılışı bu maddenin varlığı ile açıklanabilir. Bağışıklık sistemi ve direnç güçlendirici etkisi çeşitli virüs hastalıkları (grip, hepatit, HPV, AIDS vb.) ve tümoral (urlu) hastalıklarda ön plana çıkmaktadır.

 

Sinirli Ot (Plantago lanceolatis): Sinirli Ot da halk arasında, Ekinezya gibi harici ve dâhili yaraların tedavisinde kullanılmış, eski Türk hekimliğinde Orta Asya'dan beri bilinen bir ilaçtır. Karaciğer ve diğer bazı iç organ hasarlarında kullanılabilen etkili ve zararsız bir bitkidir.

Almanya'da sürdürülen araştırmalar esnasında bağışıklık sistemi ve direnç güçlendirici etkisi tespit edilmiştir.

 

Pirinç (Oryza sativa): Değerli bir besin maddesi ve nişasta kaynağı olarak tanınan pirinç, tohumlarının üst kısmında E vitamini açısından zengin bir tabaka taşır. Bu yüzden kahverengi pirinç adı ile pazarlanan cilalanmamış pirincin kullanılışı tercih edilmelidir. Bazı pirinç ürünleri bağışıklık ve dirençten sorumlu bazı hücreleri artıran çok güçlü maddeler taşımaktadır.

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus): Kırlangıç Otu ve bazı Sütleğen türleri de haricen siğil gibi urumsu oluşumların gelişimini engelleme ve eritmek amacıyla kullanılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...