Jump to content

Tarhana Kavurması


Önerilen Mesajlar

100 gr kurutulmuş (bozkır) tarhanası

1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı

1 adet küçük soğan (kırmızı soğan olabilir)

1 çay bardağı sıcak su (et, tavuk ya da sebze suyu olabilir)

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı kuru nane

Yarım çay kaşığı kuru kekik

 

YAPILIŞI

Kurutulmuş tarhanaları 4- saat önceden soğuk su dolu bir kap içine alın. 4 saat sonunda yumuşayan tarhanayı bir tabağa elinizle ufalayın. 1 soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Yağ eklediğin tencereye ilave edip kavurun. Tarhanayı soğanın üzerine ilave edin, baharatları da ekleyip biraz kavurun. Suyunu ilave edin suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. 1 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın. İstediğiniz bir reçelle servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...