sessiz nehir Oluşturma zamanı: Ocak 12, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 12, 2016 100 gr kurutulmuş (bozkır) tarhanası 1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı 1 adet küçük soğan (kırmızı soğan olabilir) 1 çay bardağı sıcak su (et, tavuk ya da sebze suyu olabilir) Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay kaşığı kuru nane Yarım çay kaşığı kuru kekik YAPILIŞI Kurutulmuş tarhanaları 4- saat önceden soğuk su dolu bir kap içine alın. 4 saat sonunda yumuşayan tarhanayı bir tabağa elinizle ufalayın. 1 soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Yağ eklediğin tencereye ilave edip kavurun. Tarhanayı soğanın üzerine ilave edin, baharatları da ekleyip biraz kavurun. Suyunu ilave edin suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. 1 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın. İstediğiniz bir reçelle servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.