Jump to content

Garnitürlü Tavuk Sarma


sessiz nehir

Önerilen Mesajlar

Malzemeler:

4 adet inceltilmiş tavuk göğsü

Yarım su bardağı ayıklanmış bezelye

1 patates

1 havuç

1 kabak

1 tatlı kaşığı kekik

karabiber

kırmızıbiber

tuz

 

Sos için:

2 yemek kaşığı yoğurt

1 cay bardağı su

1 yemek kaşığı biber salçası

sıvıyağ

Yapılışı:

 

Küçük bir haşlama tenceresine bezelye,küp doğranmış patates ve küp doğranmış havuçları koyup haşlamaya bırakın.

 

Biraz haşlandıktan sonra kabağı küp doğrayıp ekleyin ve sebzeleri tamamen haşlayın

Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup haşlanan sebzeleri birkaç dk kadar kavurun.

 

Üzerine kırmızı biber,kekik,tuz ve karabiberi ekleyin.

 

İnceltilmiş tavuk göğsünün bir ucuna hazırladığınız harçtan tavuk tercih ettiğiniz miktarda koyup rulo yapın ve kürdanla tutturun.

 

Aynı işlemi diğer tavuk göğüslerinede uygulayın ve pişireceğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

 

Bir kapta sos malzemelerini karıştırıp tavukların üzerine dökün.

 

200 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...