Jump to content

Yaşa Göre Beslenme Önerileri...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Yaşa göre beslenme önerileri

 

'Sağlıklı yaşlanmak için yaşa göre beslenmek gerek' diyen uzmanlar; 20'li yaşlardan 60'lı yaşlara kadar kişilere özel beslenme önerilerinde bulundu.

 

Yaş ilerledikçe kilo alma kaygıları ile birlikte beslenmenin hayatımızdaki etkisi daha fazla hissediliyor. Sağlıklı ve kaliteli yaş almak için kişinin farklı yaşlarda dikkat etmesi gereken farklı beslenme önlemleri öne çıkıyor. 20'li yaşlardan 60 yaş ve üstüne kadar hem kadınlara hem de erkeklere özel beslenme önerileriyle yıllara meydan okumak mümkün oluyor...

 

20'Lİ YILLAR: Artık ergenlik çağında değilsiniz, o yüzden yediklerinize daha çok dikkat etme zamanı geldi. Günde en az 85 gram tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç, hepsi lif açısından zengindir ve Tip 2 diyabet riskinizi azaltır.

 

30'LU YILLAR: Şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Fazla şeker tüketimi kan şekeri dengesini bozar.

 

40'LI YILLAR: Günde 3 bardak yağsız veya az yağlı süt ürünü tüketin. Süt, yoğurt veya krem peynir olabilir. Ya da, kemiklerinizin güçlü kalmasına yardımcı olacak, sizi aktif tutacak kalsiyum ve güçlendirilmiş D vitamini içeren başka süt ürünleri tüketin.

 

50'Lİ YILLAR: Canınız bir şey atıştırmak mı istedi? Cips veya kurabiye yerine kuruyemiş yiyin. Günde 7 gram kuruyemiş (yaklaşık 4 badem) yemek yüksek tansiyon ve kolesterol riskinizi düşürecektir. Meyve ve sebze de atıştırabilirsiniz.

 

60'LI YILLAR: Yaşlandıkça iyi beslenme daha fazla önem kazanır. İşlenmiş, yüksek yağ ve şeker içeren gıdaları sınırlandırın. Yağsız et ve proteinler de dahil, çok çeşitli gıdalar yemeyi hedefleyin. Yetişkin kadınlar günde yaklaşık 48 gram protein almalı.

 

ERKEKLERE ÖZEL

 

20'Lİ YILLAR: İleriki yaşlarınızda şeker hastası olmamak için bol lifli gıdalara yönelin. Asitli içeceklerden uzak durun.

 

30'LU YILLAR: Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın. Bunu yağsız kırmızı et, tavuk ve tam taneli bakliyattan sağlayabilirsiniz. Şekerli ve nişastalı yiyecekleri sınırlandırın.

 

40'LI YILLAR: Erkekler 40'lı yaşlarında çok daha büyük olasılıkla karın bölgesinden yağlanabilir. Bu da metabolik sendrom, diyabet, ya da kalp hastalığının habercisi olabilir. Tam tahıllı olmayan, doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren yiyeceklerden kaçının.

 

50'Lİ YILLAR: Bol sebzemeyve ve süt ürünleri tüketin. Kuruyemişlere ağırlık verin. Tabii ki, sınırlı ölçüde...

 

60'LI YILLAR: Çoğu günler tahıl, protein, sebze-meyve, süt ürünleri gibi tüm gruplardan gıda alın. Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin. Her meyve yiyişinizde elmaya uzanmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yaşa Göre Beslenme Önerileri...

      Yaşa göre beslenme önerileri   Her yaşa uygun beslenme programıyla sağlıklı ve uzun bir ömrün kapıları aralanıyor. Uzmanlar, '18-25 yaşında yeşilbiber, 30-35 yaşında siyah dut, 50-60 yaşlarında keten tohumu tüketin' diyor   Doğumdan, ileri yaşlara kadar sağlıklı yaşamak hastalıklardan korunmak için her yaşa uygun beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, yaş yaş beslenme haritası çıkararak rahat ve uzun yaşamın sırlarını paylaşıyor:   11-13 YAŞ: Süt ve süt ürünleri, taze meyve, ıspanak, biber, brokol

      , Yer: Diyet ve Sağlıklı Yaşam

×
×
  • Yeni Oluştur...