mormeneksem Oluşturma zamanı: Ocak 14, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 14, 2016 Sağlıklı, doyurucu ve besin değeri yüksek yemeklerden ızgara tavuk yumuşak kıvamı ile sevilerek tüketilir. Izgarada tavuk yapacaklar için hem tavuk etinin seçilmesi ve seçilen tavuk etinin marine edilmesi, hem de ızgara üzerinde marine edilen tavuk etinin pişirilmesi konuları önemlidir. Damak tadına göre tavuk eti seçmek son derece önemlidir. Kanat iyi bir tercih olabilecekken daha yumuşak ve sağlıklı alternatif için göğüs eti gibi seçimler yapılabilir. Eti su ile yıkayıp direkt olarak mangala atmak yanlıştır. Bu şekilde yapılan ızgara etler kuru ve tatsız olur. Bunun yerine tavuk eti marine edilmelidir. Pratik soslar tavuğa lezzet katacaktır. En yaygın marine sosu daha çok evde bulunan yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar gibi pratik malzemelerle yapılır. Sos hazırlığı kolay olmasına rağmen tavuk etinin tam anlamı ile marine edilebilmesi için en az 2 saat, en çok da 1 gün gerekir. Fakat pratik ve hızlı olmak gerektiğinde yarım saatlik süre de ete gereken etkiyi verir. Tavuk eti marine yapılmadan önce kesilmelidir. Izgarada etin nasıl parçalar halinde pişmesi isteniyor ise marine işleminden önce tavuk eti parçalara o şekilde ayrılmalıdır. Parçalara ayrılan tavuk etleri, derin bir çukur tabağa konur. Ardından hazır olan marine sosu bu tabağa dökülür ve karıştırılır. Bunun yerine istenirse malzemeler sırası ile eklenerek marine sosu doğrudan etle beraber hazır hale getirilebilir. Izgaranın ateşi daha önceden yakılmalı ve ızgara teli ya da ızgara tavası kızgın hale gelmelidir. Bunun amacı ise hazırlanan tavukların ızgara ile temas eder etmez suyunu bırakmasıdır. Suyunu baştan bırakan et kuru olmaz. Eğer ızgara teli ya da tavası yeterli sıcaklıkta değilse et pişene kadar kuruyacaktır. Yeteri kadar kızgın olan ızgara üzerinde tavuk etinin bir tarafı yaklaşık 3-4 dakika içinde pişer. Tavuk etinin iyi piştiği renginden anlaşılabilir. Pişen taraf ters çevrilir ve iki tarafın da pişmesi sağlanır. Hazırlanan ızgara tavuk pilav, makarna ya da patates püresi gibi lezzetlerle servis edilebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.