Jump to content

Tavuklu Sandviç


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Gün içerisinde besin değeri yüksek olduğu için tüketilen tavuklu sandviç; karbonhidrat ve protein içerdiği için oldukça besleyici bir yiyecektir. İçerisindeki malzemelerin soslar, baharatlar ve mevsim yeşillikleriyle zenginleştirilmesiyle birlikte daha farklı lezzetler de elde edilebilir. Özellikle sarımsak, zeytinyağı, kekik ve biberiye ile birlikte tavuklu sandviçi renklendirmek mümkündür.

 

 

Tavuklu sandviç için gerekli olan malzemeler:

 

 

2 adet hamburger veya sandviç ekmeği

4 adet tavuk budu veya iki adet tavuk göğsü

1 adet domates

1 adet beyaz soğan

1 tutam maydanoz

1 diş sarımsak

2 veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

 

 

Hazırlanışı:

 

 

İlk olarak ince ince kıyılan veya ezilen sarımsak, zeytinyağı veya maydanoz ile birlikte karıştırılır. Sarımsağın miktarı damak tadına göre ayarlanabilir. Hazırlanan karışım, sandviç, hamburger veya normal ekmeğin arasına sürülür. Domatesler ve soğanlar ise enine olacak şekilde yarım santim kalınlıkta doğranır. Diğer yandan sıvıyağ ile birlikte tavuklar her iki tarafı da pişene dek kızartılır. Tavuklar yağlı kağıt üzerinde bir süre fazla yağlarını akıtmaları için bekletilir.

 

 

Pişen ve yağını kağıt üzerinde bırakan tavuklar, eğer but ise kemiklerinden ayrılır. Her iki tavuk eti de istenilen büyüklükte ve kalınlıkta kesilebilir. Zeytinyağı, sarımsak ve maydanoz ile birlikte hazırlanan ve ekmeğin üzerine sürülen karışım bir süre bekledikten sonra üzerine tavuk etleri eklenir. Bu şekilde tavuklu sandviç hazırlanmış olur.

 

 

İsteyen kişiler tavukların üzerine patates püresi veya garnitür de ekleyebilir. Tavuklardan önce ekmeklere sürülen karışım aynı zamanda yoğurtla da yapılabilir. Bunun için bir kap içerisinde bir çorba kaşığı mayonez ve dört çorba kaşığı yoğurt karıştırılır. Tuz ve karabiber de bu karışımın içerisine ilave edilir. Alternatif olarak hazırlanan bu karışım, tavuk etlerinin üzerine ve alt kısımlarına da eklenebilir.

 

 

Tavuklu sandviç içerisinde haşlanmış göğüs eti de kullanılabilir. Bunun için bir tencere içerisinde su ile birlikte haşlanan tavuk eti haşlandıktan sonra ince bir şekilde didiklenebilir. Tavuk etinin soğan, kornişon turşu ve dereotu ile birlikte hazırlanmış bir karışımın içerisine ilave edilmesi de mümkündür.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...