Jump to content

Çikolatalı Parfe


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Ana malzemelerinin yanında farklı dolgu malzemeleri kullanılarak farklı lezzetler ortaya çıkaran parfe, soğuk olması sebebiyle yazın tüketimi artar. Özellikle çikolatalı parfe çeşitli meyveler ile süslendirilerek farklı tatlar elde etmek yanında görsel açıdan da zenginlik sunması bakımından tercih edilebilir bir lezzettir.

 

 

Malzemeler:

 

 

Kreması İçin:

 

 

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı şeker

Yarım çay bardağı tereyağı

2 yemek kaşığı kakao

 

İç Dolgusu İçin:

 

 

1 paket petibör bisküvi

1 su bardağı çilek ya da muz

Yarım çay bardağı damla çikolata

Yarım çay bardağı fındık ya da ceviz

2 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı olarak)

 

Yapılışı:

 

 

Tereyağı dışında krema için gerekli olan malzemeler bir kap içerisine katılarak kısık ateşte pişirilerek hazır hale getirilir.

Ardından krema ocaktan alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı eklenerek iyice yedirilene kadar mikser yardımıyla karıştırılır.

Hazırlanan krema içerisine önceden parçalanmış bisküvilerle birlikte fındık ya da ceviz katılarak, daha da ezilmemesi için bu kez el ile karıştırılmaya devam edilir.

Ardından küp şeklinde doğranmış ve bir köşede kurutulmuş çilekler ya da isteğe bağlı olarak çilek yerine muzlar da damla çikolata ile birlikte krem şantiye katılarak hafifçe karıştırılmaya devam edilir.

Hazırlanan krem şanti karışımı önceden içerine streç folyo yerleştirilmiş kap içerisine boşaltılarak folyo ile hiçbir şekilde açık kalmamasına dikkat edilerek sarılır.

Parfe buzluğa yerleştirilerek dilimlenmesi için uygun kıvama gelene kadar bekletilir.

Ardından dilimlenen çikolatalı parfe, damak zevkine göre derin dondurucu da bekletildikten sonra servis yapmadan yaklaşık yarım saat öncesinde buzdolabına alınır.

Üzeri tercihe bağlı olarak Hindistan cevizi, fıstık, fındık ya da çilek gibi meyvelerin yanında damla çikolata ile süslenerek servis edilir.

 

Püf Noktaları:

 

 

Kremanın hazırlanması sırasında nişastanın topaklanmasını engellemek için ezilmesi önemlidir.

Kışın tüketilecek parfenin yaklaşık bir iki saat derin dondurucuda bekletilmesi ya da bir gece öncesinden hazırlanarak gece boyunca buzdolabında da bekletilmesi yeterlidir.

Muz ya da çilek ikisi arasında tercih yapılabileceği gibi isteğe bağlı olarak ikisi birden de kullanılabilir.

Çikolata parfe servise sunulmadan önce yine tercihe bağlı olarak üzerine çikolata sos dökülebilir.

Parfeyi kalıptan çıkartmak gibi bir sorunun söz konusu olduğu durumlarda sıcak su dolu bir kap içerisinde kısa bir süre bekletmek yeterlidir.

 

cikolatali-parfe-nasil-yapilir_646x340.jpg

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...